4 mins read

Ucrainienii atacă Verbove, spargând a doua linie de apărare rusă în Zaporizhzhia (35 characters)

Ucrainienii atacă Verbove, spargând a doua linie de apărare rusă în Zaporizhzhia

Ucrainienii au lansat un atac puternic asupra satului Verbove, reușind să spargă a doua linie de apărare a rușilor în regiunea Zaporizhzhia. Surselor rusești au ridicat alarma cu privire la amenințarea iminentă în apropierea Verbove, chiar în ziua precedentă operațiunii decisive desfășurate de ucrainieni.

Informații despre atacul ucrainean

Analizele rusești arată că ucrainienii au primit aprovizionare proaspătă cu muniție de artilerie de la vest și se pregăteau să o folosească. În plus, s-a observat că ucrainienii au relocat elemente suplimentare în Mala Tokmachka, ceea ce a condus la concluzia că direcția principală a atacului va fi Verbove.

Cu toate acestea, Institutul pentru Studiul Războiului a ajuns la aceeași concluzie cu o zi înainte, dar dintr-un alt motiv. Ei au evaluat că această linie de apărare ar putea fi mai slabă, deoarece rușii se confruntă cu lipsa rezervelor umane și nu au suficient personal pentru a o menține.

Planul ucrainean de a slăbi apărarea rusă

Ucrainienii au lansat operațiunea ofensivă în direcția Verbove în urmă cu mai mult de o săptămână, în momentul în care au reușit să spargă apărarea rusă în Robotyne și să stabilească o cap de pod stabil.

Primul lucru pe care ucrainienii l-au făcut pentru a slăbi apărarea rusă în apropierea Verbove a fost distrugerea depozitelor de muniție. Filmările geolocate arată că ucrainienii au distrus depozitele din sat, precum și cele din pozițiile și tranșeele avansate.

De asemenea, luptătorii ucraineni au publicat un video în care demonstrează cum au distrus un post de comandă al detașamentelor responsabile de securitatea părții nordice a Verbove.

Atacul ucrainean și rezultatele obținute

În plus, artileria ucraineană a efectuat un foc intens împotriva bateriilor rusești din această direcție, permițând unităților de asalt ucrainene să captureze mai ușor pozițiile inamice.

Rezultatele acestor acțiuni au fost evidente, deoarece bloggerii militari ruși au raportat că situația în jurul Verbove era extrem de periculoasă. În ziua decisivă, ucrainienii au lansat prima operațiune de recunoaștere în forță cu mai multe grupuri, iar apărarea rusă a început să se prăbușească, iar ucrainienii au obținut imediat controlul asupra mai multor fortificații.

Comanda ucraineană a înțeles că condițiile erau perfecte și a trimis imediat unități din Brigăzile 82 și 46 pentru a întări această direcție. Sursele rusești au remarcat că ucrainienii au susținut acest atac chiar și cu câteva avioane de luptă.

Ucrainienii au eliberat și videoclipuri din tranșeele și fortificațiile rusești nou capturate, confirmând astfel că operațiunea de asalt a decurs bine și că rușii s-au retras din a doua linie de apărare.

Continuarea ofensivei ucrainene

Ucrainienii par hotărâți să mențină momentul favorabil și să continue ofensiva. Potrivit unor surse rusești, ucrainienii au lansat un atac în partea de sud a Verbove, în scopul de a tăia aprovizionarea rusă către sat și ulterior de a cuceri satul prin atac simultan din două direcții.

Situația este în continuă schimbare, iar noi rapoarte sugerează că ucrainienii au consolidat controlul asupra pozițiilor nou câștigate și că rușii nu au reușit să le recucerească în ultima zi.

Importanța informației libere

Aceste informații sunt oferite în cadrul raportului nostru zilnic de pe linia frontului, în colaborare cu bloggerul militar Reporting from Ukraine, pentru a vă ține la curent cu ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă în războiul ruso-ucrainean. Echipa noastră mică și eficientă depinde de sprijinul cititorilor pentru a furniza știri în timp util, analize de calitate și rapoarte de pe teren despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei și lupta Ucrainei pentru a construi o societate democratică.

Lasă un răspuns