3 mins read

Atac ucrainean: 6 km din apărarea Rusiei, cucerite într-o zi

Atac ucrainean: 6 km din apărarea Rusiei, cucerite într-o zi

Un nou atac ucrainean a dus la capturarea a 6 km din apărarea Rusiei într-o singură zi. În urma acestui atac, surse rusești au confirmat distrugerea a patru avioane IL-76 și avarierea altor două.

Imagini video și satelitare dezvăluie extinderea daunelor

Locuitorii ruși din regiunea Pskov au eliberat imagini video care arată un avion IL-76 în flăcări. Potrivit informațiilor, un al doilea avion ardea simultan. Imaginile surprinse de satelit au ajutat și ele la determinarea gradului de distrugere. Pe baza urmelor negre de pe fuselajul avioanelor și a prezenței unor vehicule de pompieri, se presupune că cel puțin alte două avioane au fost avariate. Cu toate acestea, din cauza vremii înnorate, nu s-a putut vedea întregul aerodrom, iar nivelul pierderilor ar putea fi mult mai mare decât se crede.

Controverse în media rusă

În timp ce sursele rusești discută evenimentul cu neîncredere, susținând că este imposibil să traversezi mai mult de 700 km fără a fi detectat, se vehiculează două teorii. Prima teorie sugerează că atacul a fost efectuat de statele baltice în numele Ucrainei și cere anihilarea acestora. A doua teorie susține că dronele ucrainene au trecut teritoriul Belarusului cu aprobarea prealabilă a lui Lukashenko. Ambele variante sunt extrem de puțin probabile, având în vedere că dronele ucrainene au vizat bazele rusești din jurul Moscovei în mod regulat.

Rușii își schimbă tactica

În urma atacurilor ucrainene asupra bazelor rusești, rușii au început să facă modificări la acestea. Imaginile video recente arată bombardiere strategice rusești Tu-22m3 cu o camuflaj atipic. Analiza acestor imagini indică faptul că rușii au aplicat acest camuflaj pentru a confunda dronele ucrainene, care sunt echipate cu sisteme de identificare vizuală a țintelor în funcție de mărime. Camuflajul ar împiedica identificarea corectă a dimensiunilor avioanelor, facând ca dronele să rateze țintele. Această metodă este foarte discutabilă, dar demonstrează faptul că dronele ucrainene au distrus un număr semnificativ de bombardiere rusești.

Ucrainenii continuă atacurile

Atacurile ucrainene continuă și astăzi. Prima țintă a fost regiunea Bryansk, unde rușii au raportat că au doborât toate dronele ucrainene care încercau să distrugă o turnă de comunicații. Cu toate acestea, imagini video indică faptul că unele drone au reușit să ajungă la destinație.

Dar cea mai importantă veste vine din direcția Tokmak. Zilele trecute, discutam despre cum ucrainenii au ajuns la a doua linie de apărare, iar acum, luptătorii ucraineni din Brigăzile 82 și 47 au reușit să o spargă deja. Surse rusești au raportat că ucrainenii au ignorat practic această regiune, unde rușii au desfășurat mii de trupe în ultimele zile, și au lansat un atac puternic în direcția Verbove. Imaginile geolocate arată cum rușii bombardează partea de nord a Verbove, ceea ce indică faptul că ucrainenii asediază deja localitatea. Această evoluție indică faptul că rușii au pierdut controlul asupra a 6 km de tranșee într-o singură zi. Aceste tranșee erau considerate cele mai puternice fortificații menite să oprească înaintarea ucraineană.

Acum, ucrainenii încearcă să-și consolideze controlul asupra cât mai multor fortificații posibil. Dacă vor reuși să reziste atacurilor rusești și să respingă contraatacurile, a doua linie de apărare va cădea complet.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Lasă un răspuns