6 mins read

Reportaj de pe front: Soldații ruși refuză să atace insulele Dnipro în timp ce ucrainenii mențin capul de pod peste râu.

Soldații ruși refuză să atace insulele Dnipro în timp ce ucrainenii mențin capul de pod peste râu

Într-un reportaj de pe front, se dezvăluie că soldații ruși refuză să atace insulele Dnipro în timp ce forțele ucrainene mențin capul de pod peste râu. Situația a devenit tot mai dificilă pentru armata rusă, deoarece conflictul între soldați și comandanți a început să crească, iar un grup de soldați ruși a refuzat să execute ordinul de a ataca pozițiile ucrainene de pe insule, revoltă care s-a extins la alte unități care operează de-a lungul malului râului.

Confruntări intense în pădure

Cele mai intense confruntări au loc în prezent în pădure. Surse rusești au raportat că ucrainenii și-au întărit pozițiile, ceea ce face ca eforturile lor de a alunga forțele ucrainene de pe malul estic al râului să nu fie reușite. Unitățile de aviație și artilerie ruse continuă să lovească puternic zona, dar imagini obținute cu ajutorul dronelor rusești confirmă că marina ucraineană desfășoară operațiuni ofensive în sud-vestul localității Krynky.

Problemele soldaților ruși

Un luptător rus a raportat că luptele sunt foarte intense și că o unitate aeropurtată amicală a încercat să atace pozițiile ucrainene înaintea lor, dar nu au reușit și doar 7 din cei 30 de soldați au supraviețuit. Acesta a remarcat că ucrainenii se bazează foarte mult pe artilerie și operatorii de dronă de recunoaștere și a recunoscut că coordonarea între ei este la un nivel foarte înalt. El a menționat, de asemenea, că sprijinul de foc din partea rușilor este minim și a afirmat că loviturile aeriene sunt efectuate în orb pentru că operatorii de dronă ruși nu au mijloacele necesare pentru comunicarea recunoașterii. El a fost descurajat de pierderile grele suferite de propria unitate și a spus că ar prefera să-și încerce norocul încercând să se întărească și să apere în loc să atace pozițiile ucrainene, așa cum li s-a ordonat.

Problema minelor rusești

O altă problemă cu care se confruntă unitățile de asalt rusești sunt propriile lor mine. S-a constatat că câmpurile de mine au fost pregătite de unități complet diferite care au fost redistribuite în alte regiuni cu mult timp în urmă. Din cauza faptului că comandanții ruși nu s-au coordonat corespunzător cu unitățile de asalt cu privire la locațiile acestor câmpuri de mine, mulți ruși au murit pe mine rusești. Aceasta a servit drept precedent pentru soldații ruși din Brigada de Infanterie Navală 810 să se alăture grupului de soldați care au refuzat să lupte, așa cum s-a raportat ultima dată. Aceștia au afirmat că doar în unitatea lor au fost pierdute peste cincizeci de vieți în urma exploziilor pe mine rusești.

Ordinele controversate date de comandanții ruși

Soldații din Batalionul 1822 rus s-au plâns și ei de situație și au afirmat că li s-a ordonat în mod continuu să captureze insulele din Delta râului Dnipro, în ciuda pierderilor grele și a evacuărilor minime de răniți. Ca rezultat, toți soldații menționați anterior au refuzat să execute asalturile asupra pozițiilor ucrainene din cauza lipsei de coordonare a artileriei, transmiterea informațiilor tactice și comunicarea adecvată cu privire la locația câmpurilor de mine rusești.

Vulnerabilitatea trupelor rusești

În plus, soldații ruși care au urmat de fapt ordinul de a ocupa poziții pe insule au filmat un videoclip pentru a arăta unde erau amplasați. Harta comandantului nu a luat în considerare fluxul și refluxul apei, astfel încât apa care se revarsă le-a inundat pozițiile și au pierdut aproape tot echipamentul. Soldatul a declarat că starea în care se află este insuportabilă și că este atât de obosit încât nu-i mai pasă că dronele ucrainene ar putea să-l vadă și să-l omoare.

Situația delicată a comandanților ruși

Comandanții ruși au devenit, se pare, speriați de refuzul generalizat de a urma ordinele și au lansat o vânătoare împotriva celor care și-au exprimat inițial nemulțumirile, declanșând astfel o reacție în lanț pe tot frontul.

Atacurile continue ale forțelor ucrainene

Între timp, forțele ucrainene continuă să atace. Așa cum s-a menționat anterior, în perioada vremii nefavorabile care nu le-a permis rușilor să efectueze recunoaștere aeriană și atacuri, ucrainenii și-au reînnoit proviziile, au rotit personalul și au desfășurat întăriri.

Amenințarea dronelor ucrainene

Analizele rusești au arătat că dronele ucrainene prezintă o mare amenințare nu numai pentru echipamentul greu, ci și pentru infanterie. Soldații ruși au raportat că dacă aud o dronă deasupra lor, pot să se aștepte să primească un atac cu bombe în mai puțin de un minut. Analizele au concluzionat că sistemele de război electronic rusești din regiune sunt eficient suprimate, iar ucrainenii se bucură de libertate totală în aer. Această situație lasă trupele rusești din regiunea Kherson într-o situație foarte dificilă.

În reportajul nostru zilnic de pe front, ne alăturăm bloggerului militar Reporting from Ukraine pentru a vă informa despre ce se întâmplă în timpul războiului ruso-ucrainean.

Lasă un răspuns