5 mins read

Raport de pe front: Ucrainenii depășesc fortificațiile rusești în avansarea cheie aproape de Robotyne, frontul sudic.

Ucrainenii depășesc fortificațiile rusești în avansarea cheie aproape de Robotyne, frontul sudic

Un raport recent de pe frontul sudic al Ucrainei arată că ucrainenii au reușit să depășească fortificațiile rusești în avansarea lor cheie aproape de Robotyne. Aceasta este o veste importantă în contextul conflictului dintre cele două țări.

Rusii încearcă să răspândească dezinformări

După ce Robotyne a fost pierdută, surse rusești au început să răspândească informații despre planurile ruse. Acestea susțineau că retragerea din Robotyne a fost făcută pentru a le permite ucrainenilor să pătrundă adânc în zona de conflict și să înconjoare cât mai mulți soldați ucraineni în viitor. Totodată, rușii au lansat o operațiune de dezinformare și au eliberat documente false care pretindeau că ucrainenii au primit ordinul de a ucide orice soldat rus care se preda. Scopul acestei operațiuni de dezinformare este de a speria trupele ruse și de a le determina să lupte până la capăt în loc să se predea.

Ucrainenii preiau fortificația „Boot”

Cu toate acestea, astăzi rușii au pierdut cea mai puternică fortificație din sudul Robotyne. La prânz, surse rusești au confirmat că ucrainenii au reușit să spargă fortificația denumită „Boot”. Această poziție se află pe o colină, ceea ce o face un punct puternic de apărare.

Ucrainenii surprind rușii în timpul rotației și preiau controlul

Interesant este faptul că ucrainenii au reușit să preia controlul asupra acestei poziții chiar după ce au redus prioritățile în această direcție și s-au concentrat pe Verbove. Motivul pentru care ucrainenii au reușit totuși să stabilească controlul asupra acestei poziții constă în faptul că comandantul unităților pe teren a fost foarte răbdător și a monitorizat îndeaproape modul în care rușii își roteau trupele. După ce a adunat toate informațiile necesare, acesta a pregătit o mică unitate ucraineană de asalt care i-a surprins pe ruși în timpul rotației și a preluat controlul total asupra fortificației în câteva minute.

Avertismentele rușilor cu privire la atacurile ucrainene

Unele surse rusești susțin că acesta ar fi fost ultimul atac puternic al ucrainenilor, deoarece nu ar mai avea trupe și echipament disponibile. Altele oferă o prognoză mai moderată și susțin că ucrainenii ar mai putea face un atac puternic.

Ucrainenii răspund cu un mesaj puternic

În mod indirect, partea ucraineană a răspuns acestei operațiuni de dezinformare prin eliberarea unui videoclip în care se pot vedea zeci de tancuri occidentale, susținând că încă mai au multe resurse și că rușii încă nu au văzut un atac puternic.

Posibilitatea utilizării mai intense a tancurilor

Pentru moment, ucrainenii se confruntă cu câmpuri minate extrem de dense pe care trebuie să le treacă treptat și metodic. Cu toate acestea, acum că ucrainenii au reușit să spargă linia a doua de apărare, cel puțin în două puncte, unii analiști ruși încep să vorbească despre posibilitatea utilizării mai intense a tancurilor și a echipamentului greu, în special atunci când ucrainenii se apropie de linia a treia de apărare, în sudul Verbove.

Rusia trimite noi forțe în zona de conflict

Comandamentul rus pare să înțeleagă că forțele rusești nu vor putea rezista presiunii, mai ales că ritmul avansării ucrainene este în creștere constantă. Astfel, conform informațiilor furnizate de șeful Serviciului de Informații Ucrainean, Kyrylo Budanov, armata rusă a trimis elemente ale Armatei Combinatelor 25 pe front. Această nouă armată a fost creată în cadrul unui obiectiv pe termen lung de a crește mărimea militară a Rusiei. Cu toate acestea, din cauza situației îngrozitoare de pe front, rușii au fost nevoiți să-i trimită urgent în zona de conflict. Potrivit Serviciului de Informații Ucrainean, Armata Combinatelor 25 nu va fi pregătită de luptă cel puțin până în 2024.

Situația armatei ruse

În prezent, formația este subdimensionată și nu se apropie de forța a două divizii, iar în plus, nu a finalizat instruirea. Armata Combinatelor 25 urmează să înlocuiască forțele din regiunea Luhansk, în timp ce trupele severe degradează, dar cel puțin experimentate, din cadrul Armatei 41 sunt retrimise către Tokmak.

Aceste informații demonstrează că situația pe frontul sudic al Ucrainei este în continuă schimbare și că ucrainenii continuă să avanseze în fața forțelor ruse. Este de așteptat să vedem noi evoluții și acțiuni militare în următoarele zile.

Lasă un răspuns