2 mins read

Rusia ucide 3 civili ucraineni lângă front pe 2 sept.

Rusia ucide 3 civili ucraineni lângă front pe 2 sept.

Pe 3 septembrie, autoritățile locale ucrainene au raportat că atacurile rusești au ucis cel puțin trei civili și au rănit alți opt în ziua precedentă.

Rușii atacă orașul Vuhledar din regiunea Donetsk

Șeful Administrației Militare Regionale, Pavlo Kyrylenko, a raportat că rușii au ucis doi locuitori și au rănit alți doi în regiunea sa de est a Donetskului, în orașul Vuhledar, pe 2 septembrie. El a mai spus că atacurile rusești din întreaga regiune Donetsk au deteriorat mai multe case și un centru cultural și au distrus peste 20 de morminte.

Atacurile rusești în regiunea Kherson

Liderul regional al regiunii sudice Kherson, Oleksandr Prokudin, a raportat că avioanele rusești au bombardat satul Odradokamianka, ucigând un bărbat în vârstă de 43 de ani, rănind alți doi civili și deteriorând casele din sat. Pe 3 septembrie, el a actualizat informația și a menționat că alți patru khersonieni au fost răniți în atacurile rusești din ziua precedentă.

Potrivit lui Prokudin, rușii au tras 510 muniții grele în acea zi în întreaga regiune, inclusiv asupra capitalei regionale controlate de Ucraina, Kherson, pe care au vizat-o cu 14 proiectile de artilerie.

Rusia atacă porturile fluviale din Odesa cu drone kamikaze

De asemenea, Rusia a lansat atacuri asupra porturilor fluviale din Odesa cu 25 de drone kamikaze. Cu toate acestea, Ucraina a reușit să doboare 22 dintre acestea, prevenind astfel distrugeri majore.

Susțineți jurnalismul independent

Echipa noastră mică, dar eficientă, depinde de sprijinul cititorilor ca dumneavoastră pentru a aduce știri actuale, analize de calitate și rapoarte de pe teren despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei și lupta Ucrainei de a construi o societate democratică.

Fiecare contribuție contează: chiar și suma necesară pentru o ceașcă de cafea pe lună poate ajuta la construirea de punți între Ucraina și restul lumii și vă puteți implica în procesul de creare a conținutului, votând pentru subiectele pe care ar trebui să le acoperim în viitor. Deveniți un patron sau consultați alte modalități de a ne susține.

Deveniți un Patron!

Lasă un răspuns