3 mins read

Raport de pe front: Forțele ucrainene extind capul de pod, vizează înconjurarea Novoprokopivka

Forțele ucrainene extind capul de pod și vizează înconjurarea Novoprokopivka

Forțele armate ucrainene continuă să avanseze în regiunea Zaporizhzhia Oblast, în timp ce se apropie de orașul Novoprokopivka. Potrivit unui raport recent de pe front, ucrainenii și-au extins capul de pod și au consolidat controlul asupra pozițiilor recent capturate. Aceasta este o mișcare strategică importantă, deoarece, deși ucrainenii au avansat în adâncime, coridorul era foarte îngust, crescând riscul unui atac devastator din flanc. Cu toate acestea, forțele rusești, deși sunt în defensivă, desfășoară în mod activ contraatacuri.

Ucrainenii avansează spre direcția Tavriisk și provoacă 300 de victime rusești într-o zi

Pentru a-și asigura flancurile, ucrainenii și-au alocat forțele pentru mișcarea spre est în interiorul capului de pod. Ca rezultat, ucrainenii s-au deplasat în medie cu 1,5 km în direcția Romanivske și au fixat trupele rusești în jurul localității Verbove, forțându-le să fie în defensivă în loc să planifice contraatacuri. Aceasta le-a oferit o mai mare libertate de mișcare forțelor care se pregăteau să atace Novoprokopivka.

Ucrainenii înaintează în Zaporizhzhia Oblast și evită câmpurile minate

Din punctul de vedere al progresului realizat, se pare că ucrainenii vor încerca să înconjoare așezarea Novoprokopivka dinspre est. Este adevărat că ucrainenii se vor ciocni curând de a doua linie de apărare și, prin urmare, vor opri câștigarea de teren în mod facil, însă acest lucru va simplifica operațiunea de asalt asupra Novoprokopivka și va submina linia de aprovizionare a rușilor către pozițiile lor din vestul Robotyne.

Ucrainenii utilizează drone de recunoaștere pentru a sprijini operațiunile de asalt

Un aspect important în această campanie militară este utilizarea extinsă a dronelor de recunoaștere de către ucraineni. Acestea permit identificarea și distrugerea eficientă a grupurilor mici de forțe rusești. Imaginile recente arată cum ucrainenii atacă tranșeele și fortificațiile rusești din apropierea Novoprokopivka. Intensitatea luptelor este extrem de ridicată, iar ucrainenii trebuie să se confrunte în mod constant cu fluxul nesfârșit de trupe rusești. Cu toate acestea, ucrainenii reușesc treptat să împingă linia de contact din ce în ce mai departe. Multe poziții pe care ucrainenii a trebuit recent să le captureze și în care și-au pierdut vehiculele se află deja în spatele lor, iar ucrainenii pot folosi aceste poziții pentru a-și roti personalul și chiar a acumula forțe înainte de atacurile puternice planificate.

Ucrainenii utilizează aviația și artileria pentru a sprijini operațiunile de asalt

Surse rusești au raportat că ucrainenii au început să utilizeze aviația lor mai frecvent. Până în prezent, principala țintă a loviturilor aeriene a fost distrugerea sistemelor de apărare antiaeriană și a sistemelor de război electronic rusești cu ajutorul rachetelor HARM. Beneficiul imediat al acestor acțiuni va fi resimțit de detașamentele de drone, deoarece acestea vor putea să zboare mai liber și să atace concentrațiile de forțe rusești aflate mult în spatele liniei frontului. Detașamentele de drone au distrus sau au contribuit la distrugerea unui număr impresionant de persoane și echipamente rusești.

Aceasta este o actualizare din prima linie a frontului în conflictul dintre Rusia și Ucraina. Continuăm să vă ținem la curent cu informațiile despre ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă.

Lasă un răspuns