2 mins read

Cafenea de pe frontul ucrainean, lovită în atacul rusesc

Cafenea de pe frontul ucrainean, lovită în atacul rusesc

O cafenea situată într-o zonă strategică din nord-estul Ucrainei a fost atacată de forțele rusești, potrivit rapoartelor oficiale regionale ucrainene. Atacul a dus la pierderea a două vieți civile, iar o altă persoană a fost rănită. Localizarea acestui bombardament, în apropierea orașului Kupiansk, ridică preocupări că Rusia ar putea încerca să preia controlul asupra acestei regiuni, care a fost recucerită de Ucraina în urma unei contraofensive rapide în septembrie anului precedent, după peste jumătate de an de ocupație rusă.

Evacuare obligatorie și situație precară

Dezvoltările recente au evidențiat situația precară din zonă. Autoritățile ucrainene au inițiat recent o acțiune de evacuare obligatorie, afectând aproximativ 12.000 de civili din 37 de orașe și sate din jurul Kupiansk. Această evacuare a fost determinată de confruntările intense.

Guvernatorul regional, Oleh Syniehubov, a transmis printr-o postare pe Telegram că cafeneaua din suburbia estică a Kupianskului, satul cunoscut sub numele de Podoly, a fost lovită de proiectile rusești mai devreme astăzi. Operațiunile de salvare au fost prompt inițiate la locul afectat pentru a aborda consecințele atacului.

Monitorizarea situației de către serviciile de informații militare britanice

Este demn de remarcat faptul că serviciile de informații militare britanice monitorizează și ei situația. Evaluarea lor a indicat că Rusia ar putea lua în calcul o escaladare a acțiunilor ofensive în apropierea Kupianskului și a orașului învecinat Lyman. O astfel de mișcare ar putea avea ca scop reducerea presiunii asupra forțelor rusești care acționează în apropierea orașului Bakhmut și în cadrul regiunii Zaporizhzhia. Rapoartele sugerează că eforturile de contraofensivă ucraineană au înregistrat progrese treptate în aceste zone.

La locul bombardamentului din satul Podoly, în apropierea Kupianskului, procurorii pentru crime de război lucrează în prezent pentru a evalua amploarea pagubelor și pentru a aduna informații despre incidentul care a dus la pierderea de vieți și rănirea persoanelor implicate.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Lasă un răspuns