2 mins read

Autoritățile rusești forțează ucrainenii să se întoarcă în zonele de linia frontului din Zaporizhzhia – Centrul Național de Rezistență al Ucrainei

Autoritățile rusești forțează ucrainenii să se întoarcă în zonele de linia frontului din Zaporizhzhia – Centrul Național de Rezistență al Ucrainei

Autoritățile rusești din regiunea ocupată Zaporizhzhia Oblast din Ucraina forțează locuitorii să se întoarcă în așezările evacuate anterior de pe linia frontului, cu scopul de a-i folosi drept „scuturi umane”, conform Centrului Național de Rezistență al Ucrainei.

Relocarea și redeschiderea școlilor

Rușii au început să relocheze locuitorii din Tokmak și Vasylivka, care au fost anterior deportați în Berdiansk. Autoritățile ruse au anunțat, de asemenea, redeschiderea școlilor aproape de linia frontului, în ciuda desfășurării armatei rusești în clădirile școlare.

Explicația oficială rusă pentru prezența militară în școli este de a asigura securitatea suplimentară a copiilor. „Cu toate acestea, în realitate, etajele goale sunt folosite de unități de luptă ale Forțelor Armate Ruse”, a declarat Centrul Național de Rezistență.

Planul de dezvoltare al Mariupolului ocupat temporar

Anterior, Centrul Național de Rezistență al Ucrainei a raportat că Rusia a pregătit un „plan de dezvoltare” pentru Mariupolul ocupat temporar, care își propune să crească populația cu aproximativ 300.000 de persoane prin migrație din Rusia.

Susținerea informațiilor libere și independente

Poți închide această pagină. Sau poți să te alături comunității noastre și să ne ajuți să producem mai multe materiale de acest gen. Păstrăm raportarea noastră deschisă și accesibilă tuturor, deoarece credem în puterea informației libere. De aceea, echipa noastră mică și eficientă depinde de sprijinul cititorilor ca tine pentru a aduce știri actuale, analize de calitate și rapoarte direct de pe teren despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei și lupta Ucrainei de a construi o societate democratică.

Chiar și o mică contribuție poate conta mult: cu costul unei cești de cafea pe lună, poți contribui la construirea de punți între Ucraina și restul lumii, precum și să devii un co-creator și să votezi pentru temele pe care ar trebui să le acoperim în viitor. Devino un susținător sau vezi alte modalități de a sprijini.

Devino un susținător!

Lasă un răspuns