Șeful poliției armelor demisionează din cauza încălcării regulilor pentru permisele de armă de către numiții lui Ben Gvir
2 mins read

Șeful poliției armelor demisionează din cauza încălcării regulilor pentru permisele de armă de către numiții lui Ben Gvir

Șeful poliției armelor demisionează din cauza încălcării regulilor pentru permisele de armă de către numiții lui Ben Gvir

Șeful Diviziei de Arme a Ministerului Securității Naționale, Yisrael Avisar, și-a prezentat demisia duminică, după ce publicația Haaretz a dezvăluit că apropiații ministrului Itamar Ben-Gvir au aprobat eliberarea de permise de armă fără autoritatea legală de a face acest lucru.

Încălcarea regulilor privind permisele de armă

Conform informațiilor dezvăluite de Haaretz, apropiații lui Itamar Ben-Gvir, actualul ministru al Securității Naționale din Israel, au acordat permise de armă în mod ilegal. Yisrael Avisar, șeful Diviziei de Arme din cadrul ministerului, a decis să-și prezinte demisia ca urmare a acestor dezvăluiri.

Autorizarea ilegală a permiselor de armă

Potrivit legilor și regulamentelor în vigoare, acordarea permiselor de armă este strict reglementată și necesită respectarea unor proceduri riguroase. Cu toate acestea, apropiații lui Ben-Gvir au ignorat aceste proceduri și au aprobat permise de armă fără a avea autoritatea legală de a face acest lucru.

Demisia lui Yisrael Avisar

Yisrael Avisar, șeful Diviziei de Arme din cadrul Ministerului Securității Naționale, a considerat că este necesar să-și prezinte demisia în urma dezvăluirilor făcute de Haaretz. Această decizie vine ca o consecință a încălcării regulilor și a acțiunilor ilegale ale apropiaților lui Ben-Gvir în acordarea permiselor de armă.

Reacții și consecințe

Demisia lui Yisrael Avisar a stârnit numeroase reacții în rândul opiniei publice. Mulți israelieni sunt îngrijorați de faptul că încălcarea regulilor privind permisele de armă poate pune în pericol siguranța publică. În plus, acest caz ridică întrebări despre integritatea și etica funcționarilor din cadrul Ministerului Securității Naționale.

Ministrul Itamar Ben-Gvir nu a făcut încă nicio declarație oficială cu privire la această situație. Cu toate acestea, se așteaptă ca acest eveniment să aibă consecințe asupra imaginii sale și să atragă atenția asupra modului în care permisele de armă sunt acordate în Israel.

Autoritățile competente vor investiga cu atenție acest caz și vor lua măsuri pentru a preveni astfel de abuzuri în viitor. Siguranța publică și respectarea legilor sunt priorități absolute și trebuie să existe încredere în procesul de acordare a permiselor de armă pentru a asigura protecția adecvată a cetățenilor.

Lasă un răspuns