3 soldați israelieni uciși în operațiunea terestră în Gaza
2 mins read

3 soldați israelieni uciși în operațiunea terestră în Gaza

3 soldați israelieni uciși în operațiunea terestră în Gaza

Forțele de Apărare ale Israelului au anunțat luni dimineață că trei soldați au fost uciși în operațiuni de luptă în Fâșia Gaza duminică. Potrivit unui comunicat emis de purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, cei trei soldați căzuți au fost identificați ca fiind sergentul-maior (rez.) Neriya Shaer, în vârstă de 36 de ani, din Yavne; sergent-major (rez.) Ben Zussman, în vârstă de 22 de ani, din Ierusalim; și sergentul Binyamin Yohoshua Needham, în vârstă de 19 ani, din Zichron Yaakov.

401 soldați israelieni uciși în timpul războiului cu Hamas

De la începutul războiului, în urma atacului mortal al Hamasului asupra Israelului de sud pe 7 octombrie, 401 soldați israelieni au fost uciși pe toate fronturile. O încetare temporară a focului a oferit o scurtă pauză în lupte, însă acea încetare s-a încheiat vineri când sirenele de rachete au fost activate în Sderot și în mai multe orașe și comunități apropiate de granița cu Gaza. Mai puțin de o oră mai târziu, armata israeliană a anunțat că Hamas a încălcat condițiile încetării focului, ceea ce a dus la reluarea operațiunilor de luptă ale Forțelor de Apărare ale Israelului.

Alți doi soldați israelieni uciși în luptă

Duminică, armata israeliană a anunțat moartea a doi soldați. Sergentul-maior (rez.) Or Brandes, în vârstă de 25 de ani, din Shoham, a fost ucis sâmbătă noaptea în timpul luptei în centrul Fâșiei Gaza. Potrivit unui comunicat emis de Forțele de Apărare ale Israelului, Brandes a servit în Batalionul 82, Brigada 7 Blindată.

În plus, armata israeliană a anunțat că sergentul Aschalwu Sama, în vârstă de 20 de ani, din Petah Tikva, a murit sâmbătă noaptea. Sama, care a servit în Batalionul 932 al Brigăzii de Infanterie Nahal, a fost rănit în luptă luna trecută în nordul Fâșiei Gaza.

Lasă un răspuns