Inundarea tunelurilor Hamas în Israel; IDF recuperează corpurile a două persoane ostatici din Gaza
3 mins read

Inundarea tunelurilor Hamas în Israel; IDF recuperează corpurile a două persoane ostatici din Gaza

Inundarea tunelurilor Hamas în Israel; IDF recuperează corpurile a două persoane ostatici din Gaza

Forțele de apărare israeliene (IDF) au recuperat corpurile a două persoane considerate a fi ostatici ai grupului militant Hamas dintr-un complex de tuneluri subterane din Gaza, în timp ce Israelul a început să pompeze apă marină în aceste tuneluri pentru a le distruge treptat. Președintele american Joe Biden a refuzat să răspundă direct la întrebarea cu privire la această acțiune, afirmând că nu există ostatici în zonele vizate.

Israelul pompează apă în tunelurile Hamas

Potrivit Wall Street Journal și ABC News, Israelul a început recent să pompeze apă marină în labirintul vast de tuneluri subterane controlate de Hamas în Gaza. Această acțiune ar putea dura săptămâni întregi și are ca scop distrugerea tunelurilor. IDF investighează aceste rapoarte iar un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Israel a refuzat să comenteze.

Preocupări privind aprovizionarea cu apă potabilă a Gazăi

Pe lângă efectul asupra tunelurilor Hamas, există îngrijorări cu privire la faptul că apa marină ar putea pune în pericol rezerva de apă potabilă a Gazăi. Această acțiune ar putea avea consecințe grave asupra populației civile din Gaza.

Universitatea Rutgers suspendă organizația pro-Palestina

Universitatea Rutgers din Statele Unite a suspendat organizația Studenții pentru Justiție în Palestina (SJP), după mai multe plângeri privind tulburarea cursurilor și vandalizarea unor clădiri. SJP este responsabilă pentru numeroasele proteste anti-Israel de pe campusurile universităților americane.

ONU cere încetarea imediată a conflictului dintre Israel și Hamas

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut o încetare umanitară imediată în conflictul dintre Israel și Hamas. Aproximativ trei sferturi dintre membrii Adunării Generale au susținut această mișcare, în ciuda faptului că Statele Unite, Israel și alte opt țări au votat împotrivă. Această decizie vine după ce Statele Unite au blocat o rezoluție similară în Consiliul de Securitate al ONU săptămâna trecută.

Israel declară 19 persoane decedate în captivitatea Hamas

Israelul a declarat marți că 19 dintre cei 135 de ostatici din Gaza sunt considerați decedați în absență. Printre aceștia se află și un cetățean tanzanian, dar numele său nu a fost dezvăluit. Israelul și Hamas nu au prezentat încă o propunere de încetare a focului, în ciuda presiunilor internaționale pentru un acord.

Situația actuală în conflictul Israel-Hamas

Forțele de apărare israeliene continuă ofensiva terestră în Gaza, concentrându-se pe orașul Khan Yunis. Președintele american Joe Biden a declarat că premierul israelian Benjamin Netanyahu se află într-o situație dificilă și că Statele Unite vor continua să lucreze pentru eliberarea ostaticilor și furnizarea de ajutor umanitar palestinienilor. Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a anunțat că va discuta în curând cu oficialii israelieni despre durata războiului din Gaza.

UPDATE: Armata israeliană a repatriat corpurile a două persoane considerate a fi ostatici ai Hamas. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că după conflict, Gaza nu va mai fi sub controlul Hamas sau Fatah, respingând astfel planurile SUA de a permite Autorității Palestiniene să preia guvernarea în Gaza.

Conflictul continuă să facă victime și în Cisiordania, unde șapte palestinieni au fost uciși într-un atac cu dronă al armatei israeliene.

Acestea sunt informațiile importante despre ziua 67 a conflictului dintre Israel și Hamas.

Lasă un răspuns