2 mins read

Rusia limitează acoperirea războiului, avansuri ucrainene

Rusia limitează acoperirea războiului, avansuri ucrainene

Ministerul rus al Apărării și-a schimbat stilul de raportare zilnică, reducând cantitatea zilnică de informații despre război într-o încercare de a reduce acoperirea câștigurilor în ofensiva ucraineană.

Anterior, Ministerul rus al Apărării emitea un raport zilnic despre situația de pe teren, care era distinct de rapoartele separate despre situație furnizate de serviciile de presă ale fiecărui grup de forțe rusești, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în raportul său zilnic.

Cu toate acestea, pe 29 august, serviciile de presă ale fiecărui grup de forțe rusești au publicat un text copiat direct din raportul zilnic general, în loc să furnizeze propriile lor rapoarte distincte.

Pe parcursul războiului, Ministerul rus al Apărării a avut întotdeauna scopul de a stabili o politică informațională caracterizată prin divulgarea restrânsă a detaliilor de pe front, a remarcat Institutul pentru Studiul Războiului.

Dacă această tendință de modificare a raportărilor Ministerului rus al Apărării continuă, aceasta va reflecta eforturile sale mai largi de a cenzura materialele rusești despre război și de a unifica propria sa narativă, a concluzionat Institutul.

Pe 28 august, Institutul pentru Studiul Războiului a raportat că încercarea Ministerului rus al Apărării de a reduce preocupările blogerilor militari ruși cu privire la presupusa tratament greșit al unei brigăzi rusești care acționează în regiunea ocupată Kherson Oblast pare să fi eșuat, provocând critici suplimentare din partea comunității ultranaționaliste.

Sprijină jurnalismul independent în Ucraina

Puteți închide această pagină. Sau puteți alătura comunității noastre și ne puteți ajuta să producem mai multe materiale ca acesta.

Noi menținem transparența și accesibilitatea informațiilor noastre pentru toată lumea, deoarece credem în puterea informației libere. De aceea, echipa noastră mică și eficientă depinde de sprijinul cititorilor noștri pentru a furniza știri actuale, analize de calitate și rapoarte de pe teren despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei și lupta Ucrainei de a construi o societate democratică.

Mica sumă pe care o donați poate face o mare diferență: pentru cât costa o ceașcă de cafea pe lună, puteți ajuta la construirea de poduri între Ucraina și restul lumii și deveniți un co-creator, votând pentru subiectele pe care ar trebui să le acoperim în viitor. Puteți deveni un patron sau puteți vedea alte modalități de sprijin.

Deveniți un Patron!

Lasă un răspuns