Operațiunea ‘țintită’ a IDF în Spitalul Al-Shifa din Gaza.
3 mins read

Operațiunea ‘țintită’ a IDF în Spitalul Al-Shifa din Gaza.

Operațiunea ‘țintită’ a IDF în Spitalul Al-Shifa din Gaza

Forțele de apărare israeliene (IDF) desfășoară o operațiune „țintită” în Spitalul Al-Shifa din Gaza, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei israeliene. Această acțiune militară are loc într-un complex specific în care există informații de intelligence care indică activitate teroristă desfășurată de Hamas. Înainte de a intra în spital, forțele armate israeliene au întâmpinat explozibili și grupuri teroriste, iar o luptă a avut loc în timpul căreia teroriștii au fost eliminați. În timpul acestei operațiuni, trupele armate au livrat echipamente medicale, incubații și alimente pentru bebeluși către Spitalul Al-Shifa.

Spitalul Al-Shifa – o țintă militară a IDF

Spitalul Al-Shifa din Gaza nu mai este doar un spital, ci a devenit una dintre cele mai importante ținte militare ale Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF). Potrivit apărării israeliene, liderii seniori ai Hamas se ascund sub protecția secțiilor și sălilor de operație ale spitalului și știu că trebuie să se refugieze în Al-Shifa înainte ca elicopterele Apache ale IDF să poată să-i ucidă în timpul unui conflict armat. Această afirmație a ridicat multe semne de întrebare și speculații cu privire la activitățile desfășurate de Hamas în spital.

Malaysia cere încetarea imediată a focului în Gaza

Ministrul Apărării din Malaysia, Haji Mohamad bin Haji Hasan, a cerut miercuri încetarea imediată a focului în Gaza. El a condamnat terorismul sub toate formele sale, inclusiv luarea de ostatici și bombardarea caselor civile. Conflictul dintre Israel și Hamas se află acum la a patruzeci de zile, după ce Hamas a ucis cel puțin 1.200 de israelieni și a rănit peste 3.300 într-un asalt nemilos. În Gaza, ministerul sănătății controlat de Hamas a raportat că peste 11.240 de palestinieni au fost uciși. Hamas și Jihadul Islamic Palestinian țin ostatici peste 239 de soldați și civili, inclusiv cetățeni străini.

Armata israeliană eliberează numele a doi ofițeri uciși în luptele din Gaza

Armata israeliană a eliberat miercuri numele a doi ofițeri israelieni uciși în luptele din Fâșia Gaza. Aceștia sunt căpitanul (rezervă) Omri Yosef David, în vârstă de 27 de ani, din Carmiel, și căpitanul Yedidya Asher Lev, în vârstă de 26 de ani, din Tel Menashe. Armata a declarat că patru soldați au fost grav răniți marți.

Israel aprovizionează cu combustibil camioanele utilizate de ONU în Fâșia Gaza

Israelul a aprobat furnizarea a 24.000 de litri de motorină pentru camioanele folosite de Organizația Națiunilor Unite în Fâșia Gaza, potrivit unor oficiali israelieni și surse umanitare. Aceasta va fi prima dată de la începutul războiului când Israelul a acceptat să permită intrarea combustibilului în Gaza. Israelul a acceptat cererea directă a Statelor Unite pentru această aprovizionare cu combustibil.

Această cantitate de combustibil este destinată doar camioanelor ONU și nu spitalelor, conform unei surse umanitare. SUA a exercitat presiuni asupra ONU pentru a accepta acest combustibil. Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu imediat, iar Hamas nu a oferit nicio declarație imediată.

Lasă un răspuns