Hamas nu mai controlează Gaza, dar armata israeliană nu preia controlul
2 mins read

Hamas nu mai controlează Gaza, dar armata israeliană nu preia controlul

Hamas nu mai controlează Gaza

Armata israeliană a finalizat capturarea taberei de refugiați Shati, situată la vest de orașul Gaza, marți dimineață. Luptele sunt încă în desfășurare în timp ce se caută teroriști și arme, dar în practică, Diviziile 162 și 36 ale Forțelor de Apărare a Israelului s-au conectat și au finalizat încercuirea centrului orașului.

Armata israeliană nu preia controlul

Deși armata israeliană a reușit să înconjoare centrul orașului Gaza, aceasta nu preia controlul asupra regiunii. Operațiunea este în desfășurare cu scopul de a neutraliza amenințările teroriste și de a elimina armele ilegale din zonă.

Lupte în desfășurare

Pe măsură ce armata israeliană continuă căutările de teroriști și arme, luptele în Gaza City sunt încă în desfășurare. Forțele de Apărare a Israelului sunt hotărâte să aducă stabilitatea și securitatea în această regiune.

Scopul operațiunii

Operațiunea militară desfășurată de armata israeliană are ca scop neutralizarea amenințărilor teroriste din Gaza și eliminarea armelor ilegale. Aceasta vine în contextul recentelor escaladări de violență dintre Israel și grupările militante din Gaza.

Reacții internaționale

Situația din Gaza a atras atenția comunității internaționale, care a făcut apel la reținere și la încetarea violențelor. Numeroase țări și organizații au exprimat îngrijorarea lor cu privire la escaladarea conflictului și au cerut un dialog pașnic în vederea obținerii unei soluții durabile.

Impactul asupra civililor

Desfășurarea operațiunii militare în Gaza a generat o preocupare majoră cu privire la siguranța civililor. Numeroase locuințe și infrastructură civilă au fost afectate în urma bombardamentelor și luptelor în desfășurare. Organizațiile umanitare și-au intensificat eforturile pentru a oferi asistență și suport populației afectate.

Aceasta este situația actuală în Gaza City, unde armata israeliană continuă să lupte împotriva teroriștilor și să încerce să aducă stabilitate în regiune. Comunitatea internațională este în așteptare, sperând la o soluție pașnică și la reducerea tensiunilor în zonă.

Lasă un răspuns