Echidna lui David Attenborough nu este extinctă în cele din urmă
3 mins read

Echidna lui David Attenborough nu este extinctă în cele din urmă

Echidna lui David Attenborough nu este extinctă în cele din urmă

Echidna lui David Attenborough, o specie de mamifer rară și considerată dispărută, a fost văzută într-o expediție științifică în Indonezia.

O expediție științifică desfășurată în Munții Cyclops din Noua Guinee Indoneziană a avut parte de o întâmplare extraordinară în ultima zi a expediției. Echipa de cercetători a reușit să surprindă pe cameră un exemplar de echidna, o specie de mamifer cu ouă și trompă, care trăiește în această zonă și care nu a mai fost observată de peste 60 de ani.

Descoperirea a fost făcută cu ajutorul camerelor de monitorizare

Cercetătorii au amplasat peste 80 de camere de monitorizare în zona montană pentru a supraveghea fauna locală. Pe ultimul card de memorie recuperat din aceste camere, echipa a găsit un videoclip cu o echidnă mică și pufos, numită astfel în onoarea naturalistului britanic David Attenborough. Aceasta este prima oară când această specie rară de echidnă a fost filmată în timp ce era vie. Până acum, doar un exemplar mort al acestei specii era cunoscut, fiind expus la un muzeu.

Echidna lui Attenborough este cea mai rară specie de echidnă

Echidna lui Attenborough, cunoscută științific sub numele de Zaglossus attenboroughi, este cea mai mică specie de echidnă din cele patru existente. Aceasta este pe cale de dispariție și se găsește doar în Australia și Noua Guinee. Cu o dimensiune similară cu a unei pisici, această specie este extrem de rară și se credea că a dispărut. Descoperirea echidnei lui Attenborough a oferit noi informații despre această specie și va contribui la eforturile de conservare a acesteia.

Echidnele – ultimele reprezentante ale monotremelor

Echidnele și ornitorincii sunt ultimele reprezentante ale monotremelor, o ramură primitivă a mamiferelor care pune ouă. Monotremele au apărut cu aproximativ 200 de milioane de ani în urmă și sunt considerate una dintre primele ramuri ale mamiferelor. Ele au particularități anatomice unice, cum ar fi absența vaginului și a sfârcurilor. În schimb, ele au o singură deschidere cloacală prin care se reproduc și elimină excremente.

Descoperirea echidnei lui Attenborough – o surpriză pentru comunitatea locală

Descoperirea echidnei lui Attenborough a fost o surpriză plăcută și pentru comunitatea locală. Locuitorii din zonă știau de existența acestei specii și aveau o tradiție legată de aceasta. Potrivit tradiției, când apărea un conflict în comunitate, unul dintre cei implicați trebuia să găsească o echidnă lui Attenborough, iar celălalt trebuia să prindă un marlin. Capturarea acestor animale simboliza sfârșitul conflictului și revenirea la armonie în sat.

Descoperirea echidnei lui Attenborough reprezintă un pas important în înțelegerea și conservarea acestei specii rare. Cercetătorii speră că informațiile obținute în urma expediției vor contribui la protejarea habitatului și la promovarea conservării acestei specii unice de mamifere.

Lasă un răspuns