Mortul soldat israelian captiv, confirmat de IDF
3 mins read

Mortul soldat israelian captiv, confirmat de IDF

Mortul soldat israelian captiv, confirmat de IDF

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunțat moartea soldatului israelian Noa Marciano, în vârstă de 19 ani, care a fost ținut ostatic de către Hamas în Fâșia Gaza. În noaptea de luni, Hamas a publicat un videoclip cu Marciano din captivitate, mai mult de cinci săptămâni după ce a fost răpită în timpul atacurilor din 7 octombrie asupra Israelului. Marciano îndeplinea funcția de paznic pe Kibbutz Nahal Oz și a fost luată în captivitate împreună cu aproximativ 240 de israelieni. IDF a declarat că a trimis ofițeri pentru a discuta cu familia lui Marciano după publicarea videoclipului. Într-o fotografie făcută publică aproximativ o săptămână după atacul Hamas, Marciano era legată în lanțuri împreună cu alți trei ostatici. O săptămână mai târziu, IDF a informat oficial familia ei că a fost răpită și dusă în Fâșia Gaza.

Moartea soldatului Noa Marciano

Soldatul israelian Noa Marciano, în vârstă de 19 ani, este văzut într-un videoclip publicat de Hamas luni.

„Inimile noastre sunt alături de familia Marciano, ale cărei fiică, Noa, a fost răpită cu cruzime de către organizația teroristă Hamas”, a declarat armata. „Hamas continuă să folosească teroarea psihologică și să acționeze inuman, trimitând videoclipuri și fotografii cu captivi, așa cum a făcut și în trecut.”

Marciano era din Modi’in și servea în Corpul de Colectare a Informațiilor de Luptă al Regimentului 414. Mama ei, Adi, a vorbit ultima dată cu ea pe 7 octombrie la ora 7:30 dimineața. „Mi-a spus că se afla într-un spațiu protejat și că a avut loc o infiltrare”, a spus ea într-un interviu. „Mi-a spus că trebuie să încheie apelul. Nu am auzit împușcături sau strigăte. O jumătate de oră mai târziu, i-am trimis un mesaj, dar nu a răspuns.”

Reacții și anchetă

Moartea lui Noa Marciano a stârnit reacții puternice în Israel. Guvernul a condamnat acțiunile teroriste ale Hamasului și a promis să ia măsuri pentru a aduce răufăcătorii în fața justiției. IDF a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs moartea soldatului.

Ostaticii din Israel

Răpirea lui Noa Marciano și a celorlalți 240 de israelieni a adus din nou în atenția opiniei publice drama ostaticilor din Israel. Organizații teroriste precum Hamas continuă să folosească răpirea ca tactică de teroare și presiune asupra Israelului. Autoritățile israeliene au promis să facă tot posibilul pentru a asigura eliberarea ostaticilor și pentru a înfrunta astfel de acțiuni teroriste în mod hotărât.

Concluzie

Moartea soldatului israelian Noa Marciano în captivitatea Hamasului a adus durere și tristețe în rândul familiei și prietenilor săi. Este un tragic exemplu al pericolelor la care sunt expuși soldații israelieni și cetățenii în general în fața terorismului. Autoritățile israeliene trebuie să continue să lupte împotriva acestor amenințări și să asigure siguranța populației în fața acțiunilor teroriste.

Lasă un răspuns