Hamas publică video cu soldatul israelian luat ostatic; IDF: Suntem alături de familia ei
2 mins read

Hamas publică video cu soldatul israelian luat ostatic; IDF: Suntem alături de familia ei

Hamas publică video cu soldatul israelian luat ostatic

Hamas a publicat luni un videoclip cu soldatul israelian Noa Marciano, luat ostatic în urmă cu peste cinci săptămâni, în timpul atacurilor din 7 octombrie asupra Israelului.

Reacția IDF: Suntem alături de familia ei

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au răspuns imediat la publicarea videoclipului, exprimându-și solidaritatea față de familia soldatului Marciano. IDF a promis să facă tot posibilul pentru a aduce soldatul în siguranță și să aducă justiție celor care au comis acest act de răpire.

Video-ul evidențiază condițiile de viață ale soldatului

Videoclipul publicat de Hamas prezintă imagini cu soldatul Marciano, care pare să fie într-o stare de sănătate precară. Ea este văzută purtând haine murdare și este ținută într-un loc neidentificat. Organizația teroristă a folosit acest videoclip pentru a transmite un mesaj de intimidare și pentru a cere eliberarea camarazilor lor aflați în închisoare.

Israelul condamnă acțiunile Hamas și solicită intervenția comunității internaționale

Guvernul israelian a condamnat ferm această acțiune a Hamas și a cerut comunității internaționale să intervină pentru eliberarea imediată a soldatului Marciano. Oficialii israelieni au subliniat că astfel de răpiri sunt inacceptabile și că nu vor tolera astfel de acțiuni teroriste.

Comunitatea internațională cere eliberarea soldatului

Pe fondul acestei situații tensionate, comunitatea internațională și-a exprimat îngrijorarea și a cerut eliberarea imediată a soldatului Marciano. Numeroase state și organizații internaționale au făcut apel la Hamas să respecte drepturile omului și să pună capăt acestor acte de violență.

Soldatul Marciano devine un simbol al rezistenței

Răpirea soldatului Marciano a generat un val de solidaritate în Israel și în întreaga lume. Ea a devenit un simbol al rezistenței împotriva terorismului și a determinat oamenii să se unească pentru a lupta împotriva acestor acțiuni inumane. Israelul și aliații săi promit să nu lase terorismul să prevaleze și să facă tot posibilul pentru a o aduce pe soldatul Marciano acasă în siguranță.

Această știre este un rezumat al informațiilor disponibile până în prezent și va fi actualizată pe măsură ce apar noi dezvoltări în acest caz.

Lasă un răspuns