Haosul din Kremlin
2 mins read

Haosul din Kremlin

Haosul din Kremlin

Începând cu răscoala Prigozhin, confuzia domnește în vârful statului rus și printre populație: șeful lui Wagner, uneori acuzat, alteori iertat, negociază cu Putin, își păstrează banii și pleacă în Belarus pentru a-și reconstitui armata privată; numărul trei în ierarhia militară rusă, generalul Sourovikine, este dispărut de o lună; Serviciul Federal de Protecție (garda de corp a lui Putin) se înzestrează cu arme grele, în timp ce ucrainenii stârnesc panică în Crimeea.

Răsculați din Prigozhin

În ultima vreme, scandalul declanșat de răscoala liderului paramilitar Evgheni Prigozhin a adus haos în Kremlin. Prigozhin, cunoscut și sub numele de șeful grupului Wagner, a fost învinuit de numeroase acte ilegale, inclusiv de implicare în conflictele armate din Ucraina și Siria. Cu toate acestea, surprinzător, el a reușit să negocieze cu președintele Vladimir Putin și să obțină iertarea pentru faptele sale.

Dispariția generalului Sourovikine

Un alt eveniment care a contribuit la haosul din Kremlin este dispariția generalului Valeri Sourovikine, care ocupă poziția de număr trei în ierarhia militară rusă. Deși nu se cunosc motivele exacte ale dispariției sale, aceasta a alimentat speculațiile și temerile privind instabilitatea din cadrul armatei ruse.

Serviciul Federal de Protecție înarmat

Pe fondul acestor evenimente, Serviciul Federal de Protecție (FSO), responsabil cu paza președintelui Putin, a atras atenția prin achiziționarea de arme grele. Această mișcare neobișnuită a stârnit îngrijorări cu privire la intențiile și securitatea liderului rus, mai ales în contextul tensiunilor existente în Crimeea, unde Ucraina a declanșat panică prin desfășurarea unor exerciții militare semnificative.

Panică în Crimeea

Pe măsură ce tensiunile dintre Rusia și Ucraina continuă să crească, regiunea Crimeea este în plină panică. Armata ucraineană a desfășurat exerciții militare semnificative în apropierea peninsulei, ceea ce a generat îngrijorări cu privire la o posibilă escaladare a conflictului. În acest context, haosul din Kremlin nu face decât să adauge incertitudine și confuzie în rândul populației.

În concluzie, situația din Kremlin este una tumultuoasă, iar evenimentele recente au adăugat doar combustibil la foc. Răscoala liderului paramilitar Prigozhin, dispariția generalului Sourovikine și înarmarea Serviciului Federal de Protecție au creat o atmosferă de incertitudine și confuzie în Rusia. Populația se confruntă cu temeri legate de stabilitatea țării și de securitatea liderului lor, iar tensiunile cu Ucraina nu fac decât să agraveze situația.

Lasă un răspuns