Hamas face parte din noua etos palestiniană, pe care Israelul nu o poate schimba.
2 mins read

Hamas face parte din noua etos palestiniană, pe care Israelul nu o poate schimba.

Hamas, parte a noii ethos palestiniene

Organizația Hamas continuă să joace un rol important în viața palestiniană, iar Israelul nu are puterea de a schimba acest lucru. Potrivit jurnalistului și autorului algerian Hamid Zinar, prezența Hamasului are consecințe serioase pentru securitatea Egiptului și a întregii republici egiptene.

Amenințarea Iranului la granițele Egiptului

Potrivit lui Zinar, prezența Hamasului în regiune permite Iranului, statul ayatollahilor, să se apropie de granițele Egiptului. Acest lucru reprezintă o amenințare directă la adresa securității Sinaiului și a republicii egiptene în ansamblu.

Importanța Hamasului în lupta palestiniană

Hamasul a devenit un element central în lupta palestiniană pentru drepturile și independența lor. Organizația a fost fondată în 1987 și își propune să elibereze teritoriile palestiniene ocupate de Israel și să stabilească un stat palestinian independent. Hamasul este recunoscut ca fiind o mișcare de rezistență împotriva ocupației israeliene și a fost implicat în numeroase conflicte cu forțele de securitate israeliene.

Impactul Hamasului asupra securității Egiptului

Prezența Hamasului în regiunea Gaza și în apropierea granițelor Egiptului ridică preocupări serioase în ceea ce privește securitatea Egiptului. Organizația este acuzată de trafic de armament și de sprijinirea grupurilor teroriste, ceea ce amenință stabilitatea și securitatea întregii regiuni.

Reacția Israelului la prezența Hamasului

Israelul consideră Hamasul o organizație teroristă și a luat măsuri pentru a contracara amenințarea pe care o reprezintă. Aceste măsuri includ blocada terestră, maritimă și aeriană a Fâșiei Gaza, precum și operațiuni militare împotriva membrilor și infrastructurii Hamas. Cu toate acestea, prezența continuă a Hamasului rămâne o provocare majoră pentru securitatea Israelului.

Concluzie

Hamasul continuă să fie o forță importantă în lupta palestiniană, iar prezența sa ridică preocupări serioase pentru securitatea Egiptului și a întregii regiuni. Israelul consideră Hamasul o amenințare și ia măsuri pentru a contracara influența organizației. În ciuda eforturilor Israelului, Hamasul rămâne un element crucial în etosul palestinian și în lupta pentru drepturile lor și independența.

Lasă un răspuns