Video cu ostaticul israelian în vârstă de 86 de ani, publicat de Hamas
2 mins read

Video cu ostaticul israelian în vârstă de 86 de ani, publicat de Hamas

Un video cu ostaticul israelian în vârstă de 86 de ani, publicat de Hamas

Hamas a publicat un video în care este prezentat Arye Zalmanovich, un ostatic israelian în vârstă de 86 de ani, răpit din casa sa din Kibbutz Nir Oz pe 7 octombrie. Zalmanovich suferă de probleme medicale și are nevoie de tratament. Video-ul publicat de Hamas ridică îngrijorări cu privire la viața sa.

O viață dedicată kibbutz-ului

Zalmanovich a crescut în Haifa și a fost membru al mișcării de tineret de stânga Hashomer Hatzair. În 1955, el a devenit unul dintre fondatorii Kibbutz Nir Oz, unde a lucrat ca fermier. Fiul său, Boaz, vorbind la o demonstrație pentru eliberarea ostaticilor la sfârșitul lunii octombrie, a spus: „Timp de 60 de ani, se ridica în fiecare zi la ora 4:30 dimineața și ieșea să ară și să recolteze. Chiar și în anii cei mai secetoși, când nu era nimic de mâncare, și chiar când sirenele de rachete și obuzele îi dădeau doar 10 secunde să ajungă într-o cameră sigură, el a refuzat să părăsească kibbutz-ul.” „El este un om cu mâini aspre și haine de lucru și vede kibbutz-ul ca pe misiunea sa în viață”, a adăugat el. Boaz a spus că a vorbit ultima dată cu tatăl său la ora 9:26 dimineața pe 7 octombrie.

Îngrijorări cu privire la viața ostaticului

Publicarea acestui video de către Hamas a generat îngrijorări cu privire la viața lui Arye Zalmanovich. Cu toate că are 86 de ani și probleme medicale, el este ținut captiv de mai multe săptămâni. Familia sa și comunitatea din Kibbutz Nir Oz cer eliberarea sa imediată și asigurarea tratamentului medical necesar.

Apelul pentru eliberarea ostaticilor

Situația lui Arye Zalmanovich nu este singulară, existând și alți ostatici israelieni ținuți captivi. Familia și prietenii acestora au organizat demonstrații și au făcut apeluri publice pentru eliberarea lor. Comunitatea internațională este tot mai îngrijorată de această situație și solicită autorităților implicate să ia măsuri urgente pentru rezolvarea acestei crize umanitare.

Concluzie

Situația lui Arye Zalmanovich, un ostatic israelian în vârstă de 86 de ani, răpit de Hamas, a generat îngrijorări și indignare la nivel internațional. Familia sa și comunitatea din Kibbutz Nir Oz fac apel la autorități pentru eliberarea sa imediată și asigurarea tratamentului medical necesar. Este necesară o intervenție urgentă pentru rezolvarea acestei crize umanitare și garantarea drepturilor omului.

Lasă un răspuns