3 mins read

Fostul ministru Zahorodniuk: Ucraina poate învinge Rusia, dar Vestul trebuie să se angajeze pentru victorie totală

Fostul ministru Zahorodniuk: Ucraina poate învinge Rusia, dar Vestul trebuie să se angajeze pentru victorie totală

Fostul ministru al apărării al Ucrainei, Andriy Zahorodniuk, a declarat că Ucraina are capacitatea de a învinge Rusia în conflictul lor în curs, dar este nevoie de sprijinul total al vestului pentru a atinge acest obiectiv. Această declarație vine în urma unui articol publicat în revista Economist de către comandantul-șef al Ucrainei, Valerii Zaluzhnyi, în care acesta susținea că războiul din Ucraina se află într-un impas. Articolul lui Zaluzhnyi a stârnit dezbateri și a dus la speculații cu privire la posibilitatea reluării negocierilor cu Rusia. Cu toate acestea, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a respins această idee și a susținut că nu există niciun impas în Ucraina.

Nu există un impas, ci o realizare lentă a obiectivelor Ucrainei

Zahorodniuk a explicat că declarația lui Zaluzhnyi despre un impas în războiul din Ucraina nu este corectă. El a subliniat faptul că războiul este în continuare foarte activ, cu Rusia încercând să ocupe regiunea Donetsk. Cu toate acestea, Rusia nu a reușit să-și atingă obiectivele și Ucraina înregistrează progrese extrem de lente în atingerea propriilor obiective.

Zahorodniuk a explicat că războiul din Ucraina a intrat într-o nouă etapă, care necesită adaptarea strategiei militare. El a subliniat importanța tehnologiei în acest război și necesitatea unei strategii tehnologice clare pentru a învinge Rusia.

Nu există opțiunea negocierilor

În ceea ce privește ideea reluării negocierilor cu Rusia, Zahorodniuk a declarat că aceasta este complet inutilă. El a subliniat faptul că Rusia nu va accepta negocieri și că ideea unui „off-ramp” prin intermediul negocierilor este complet nerealistă. Zahorodniuk a avertizat că menționarea acestei opțiuni este periculoasă și poate slăbi determinarea Ucrainei de a învinge Rusia.

Războiul se schimbă și Vestul nu este conștient de acest lucru

Zahorodniuk a subliniat faptul că Vestul nu este conștient de schimbările majore care au avut loc în războiul din Ucraina în ultimul an. El a menționat utilizarea dronelor și a altor tehnologii moderne în război și necesitatea unei strategii tehnologice clare pentru a face față acestor schimbări.

Ucraina poate învinge Rusia, dar are nevoie de sprijinul Vestului

Zahorodniuk a declarat că Ucraina poate învinge Rusia în acest război, dar este nevoie de sprijinul total al Vestului pentru a atinge acest obiectiv. El a subliniat că Ucraina are nevoie de sprijinul Vestului nu numai în termeni de asistență militară, ci și în termeni de sprijin tehnic și strategic. Zahorodniuk a atras atenția asupra faptului că Vestul trebuie să își dorească victoria Ucrainei și să se angajeze într-o strategie clară pentru a învinge Rusia.

În concluzie, Zahorodniuk a subliniat faptul că Ucraina poate învinge Rusia, dar este nevoie de sprijinul total al Vestului și de o strategie tehnologică clară pentru a atinge acest obiectiv. El a avertizat că negocierile nu reprezintă o opțiune viabilă și că este necesară o abordare puternică și hotărâtă pentru a învinge Rusia.

Lasă un răspuns