Cabinetul de război israelian divizat în privința termenilor acordului de ostatici, în timp ce IDF extinde operațiunea
2 mins read

Cabinetul de război israelian divizat în privința termenilor acordului de ostatici, în timp ce IDF extinde operațiunea

Cabinetul de război israelian divizat în privința termenilor acordului de ostatici

Cabinetul de război israelian este divizat în ceea ce privește termenii acordului de eliberare a ostaticilor. În timp ce unii oficiali susțin că este necesar să se ajungă la un acord rapid pentru a asigura eliberarea ostaticilor israelieni, alții sunt mai precauți și doresc să se asigure că termenii acordului sunt în avantajul Israelului.

IDF extinde operațiunea în Fâșia Gaza

Odată cu începutul celei de-a șaptea săptămâni a războiului cu Hamas, Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) își extind operațiunile în nordul Fâșiei Gaza. Două divizii blindate, numerele 36 și 162, au intrat în două zone critice din partea de nord și est a orașului Gaza, care includ tabăra de refugiați Jabalya și cartierele Zeitoun, Rimal și Sheikh Ajlin ale orașului. Aceasta este prima dată când IDF intră în aceste zone în cadrul acestui război.

Obiectivul extinderii operațiunii IDF

Extinderea operațiunii IDF în nordul Fâșiei Gaza are drept scop eliminarea amenințării teroriste și restabilirea securității în aceste zone. Aceste cartiere au fost identificate ca fiind locuri de unde Hamas desfășoară atacuri asupra teritoriului israelian și lansează rachete către orașele israeliene.

Reacții internaționale

Extinderea operațiunii IDF a stârnit reacții mixte la nivel internațional. Unii lideri politici și organizații umanitare au condamnat acțiunile IDF, acuzându-i de încălcarea drepturilor omului și de escaladarea conflictului. În același timp, alți lideri și state au susținut dreptul Israelului de a se apăra și de a lupta împotriva terorismului.

Continuarea luptelor

Pe măsură ce IDF extinde operațiunea în nordul Fâșiei Gaza, luptele continuă să facă victime în ambele tabere. Atât militanți Hamas, cât și civili nevinovați sunt afectați de escaladarea conflictului. Comunitatea internațională a cerut încetarea imediată a violențelor și reluarea negocierilor pentru obținerea unei soluții pașnice și durabile.

Acestea sunt ultimele evoluții în cadrul conflictului dintre Israel și Hamas în Fâșia Gaza. În următoarele zile, se așteaptă noi dezvoltări și se speră că se va găsi o soluție care să pună capăt violențelor și să aducă pacea în regiune.

Lasă un răspuns