Forțele israeliene avansează în Gaza City, timpul internațional curge.
3 mins read

Forțele israeliene avansează în Gaza City, timpul internațional curge.

Avansul forțelor israeliene în Gaza City

Forțele israeliene au făcut progrese în Gaza City, dar intensitatea conflictului militar cu efortul defensiv al Hamas a fost mai mică decât se aștepta partea israeliană. Aceasta se datorează în mare parte forței pe care o utilizează Armata Israeliană (IDF). Unitățile de blindate care operează în Gaza sunt atât de numeroase, iar sprijinul lor aerian este atât de strâns și masiv, încât Hamas a ales să aștepte în tunele și să evite confruntările directe în majoritatea cazurilor.

Războiul subteran din tunelele Hamas

Pentru a contracara acest avans puternic al IDF, Hamas a găsit o strategie eficientă – războiul subteran. Gruparea teroristă s-a ascuns în tunelurile sale subterane complexe, care se întind pe sub Gaza City. Aceste tuneluri, care sunt folosite și pentru traficul ilegal de armament, permit luptătorilor Hamas să evite atacurile aeriene ale IDF și să lanseze atacuri surpriză împotriva trupelor israeliene.

Strategia de așteptare a Hamas

Deoarece forțele israeliene sunt concentrate în principal pe operatiunile la suprafață și în aer, Hamas a ales să rămână în tuneluri și să aștepte momentul potrivit pentru a ataca. Această strategie le permite să evite pierderi masive și să profite de terenul familiar și labirintic al tunelurilor pentru a lansa atacuri asupra trupelor israeliene în momente neprevăzute.

Impactul avansului forțelor israeliene asupra populației civile

În timp ce forțele israeliene avansează în Gaza City, populația civilă este puternic afectată de conflict. Bombardamentele și luptele de stradă au dus la numeroase victime și distrugeri masive în rândul civililor neimplicați în conflictul armat. Organizațiile umanitare fac apel la toate părțile implicate să protejeze viețile civile și să ofere ajutor umanitar de urgență celor afectați.

Reacția comunității internaționale

Comunitatea internațională urmărește cu atenție evoluțiile din Gaza City. O serie de țări și organizații internaționale au solicitat încetarea imediată a violențelor și reluarea negocierilor pentru a pune capăt conflictului. În același timp, există și voci care susțin dreptul Israelului de a se apăra și de a lupta împotriva grupărilor teroriste care amenință securitatea țării.

În concluzie, avansul forțelor israeliene în Gaza City a avut un impact semnificativ asupra conflictului. Hamas a ales să se ascundă în tuneluri și să evite confruntarea directă cu IDF, în timp ce comunitatea internațională încearcă să medieze o soluție pașnică. În această situație tensionată, este esențial ca toate părțile implicate să respecte drepturile umane și să acționeze în conformitate cu legile internaționale.

Lasă un răspuns