Doi israelieni răniți într-un atac armat în Cisiordania; IDF anunță moartea unui soldat în Gaza.
3 mins read

Doi israelieni răniți într-un atac armat în Cisiordania; IDF anunță moartea unui soldat în Gaza.

Doi israelieni răniți într-un atac armat în Cisiordania; IDF anunță moartea unui soldat în Gaza

În urma a două incidente separate, doi israelieni au fost împușcați. Muhammad Thawabta, în vârstă de 50 de ani, a fost ucis în apropierea orașului Bethlehem din Cisiordania, iar Anas Abu Atwan, în vârstă de 30 de ani, în Dura, la sud de Hebron. Potrivit purtătorului de cuvânt al IDF, a fost anunțată moartea lui Eliahou Elmakayes, în vârstă de 29 de ani, din Ierusalim, ucis în Fâșia Gaza miercuri. Elmakayes a servit în Corpul de Inginerie. În urma luptelor de miercuri, patru soldați au fost grav răniți.

Candidații republicani prezidențiali subliniază sprijinul lor pentru Israel

Candidații republicani la președinție, cu excepția lui Donald Trump, au încercat miercuri să se diferențieze de restul și de liderul partidului republican prin evidențierea sprijinului lor pentru Israel și modul în care ar combate consecințele atacului din 7 octombrie și războiul ulterior din Gaza. Toți cei cinci candidați au detaliat sprijinul total pe care l-ar oferi prim-ministrului Benjamin Netanyahu în eforturile Israelului de a eradica Hamas.

Războiul dintre Israel și Hamas intră în a 34-a zi

Războiul dintre Israel și Hamas a intrat în a 34-a zi, cu o lună după ce Hamas a ucis cel puțin 1.300 de israelieni și a rănit peste 3.300 într-un asalt nemilos. În Gaza, conform Ministerului Sănătății controlat de Hamas, peste 10.569 de palestinieni au fost uciși. Hamas și Jihadul Islamic Palestinian dețin mai mult de 242 de soldați și civili ostatici, inclusiv cetățeni străini.

Informații importante despre război

– IDF a anunțat moartea lui Eliahou Elmakayes, în vârstă de 29 de ani, din Ierusalim, ucis în Fâșia Gaza miercuri. Elmakayes a servit în Corpul de Inginerie.

– Un oficial american al apărării a confirmat că houthiții sprijiniți de Iran au doborât un dronă americană în apropierea coastei Yemenului.

– Egiptul este aproape de a declara o pauză umanitară în Gaza în schimbul eliberării unor ostatici, conform surselor egiptene și palestiniene.

– Negocieri pentru un armistițiu de trei zile în schimbul eliberării a 12 ostatici sunt în curs, conform unei agenții de știri libaneze.

– Media de stat siriană a raportat că Israelul a efectuat un atac aerian asupra unor situri militare din sudul Siriei.

– Un presupus atac terorist a rănit doi israelieni în mașina lor în apropierea unei colonii din Cisiordania. În mașină se afla și o fetiță de 5 luni, care nu a fost rănită.

– 50.000 de locuitori din Gaza au trecut din partea de nord a Fâșiei Gaza în partea de sud astăzi, conform purtătorului de cuvânt al IDF. IDF a lansat imagini cu locuitorii din Gaza care se îndreaptă spre sud, departe de zona de evacuare declarată de Israel, ținând steaguri albe.

– Biroul Prim-ministrului Israelului a anunțat că Mossad, împreună cu forțele de securitate din Brazilia, au dejucat un atac planificat de organizația Hezbollah împotriva evreilor.

– Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că un convoi cu provizii medicale a ajuns la spitalul Al-Shifa cu ajutorul agenției UNRWA a ONU.

– Ministerul Sănătății din Gaza controlat de Hamas raportează că cel puțin 10.569 de palestinieni au fost uciși, inclusiv 4.237 de copii, de la începutul războiului.

Pentru a citi toate actualizările din ziua 32 a războiului, accesați aici.

Lasă un răspuns