Două ofițeri IDF uciși în operațiunea terestră în Fâșia Gaza
2 mins read

Două ofițeri IDF uciși în operațiunea terestră în Fâșia Gaza

Două ofițeri IDF uciși în operațiunea terestră în Fâșia Gaza

Două ofițeri ai armatei israeliene au fost uciși în timpul unei operațiuni militare în Fâșia Gaza, potrivit anunțului făcut miercuri de către armată. Căpitanul (rez.) Omri Yosef David, în vârstă de 27 de ani, din Carmiel, care a servit ca adjunct al comandantului unei companii de infanterie, și căpitanul (rez.) Yedidya Asher Lev, în vârstă de 26 de ani, din Tel Menashe, care a servit ca adjunct al comandantului unei companii în Brigada Givati, au fost uciși în nordul Fâșiei Gaza marți.

Alți patru soldați au fost grav răniți

Armata israeliană a mai anunțat că alți patru soldați au fost grav răniți în timpul operațiunilor militare de marți. Aceste informații vin în contextul în care armata continuă să acționeze în nordul Fâșiei Gaza. Marți seara, armata a anunțat că a obținut controlul operațional asupra taberei Shati din orașul Gaza.

Operațiunea are ca scop dezactivarea centrelor Hamas și a capacităților organizației

Comandantul Diviziei 162 a IDF, general-maior Itzik Cohen, a declarat că forțele israeliene sunt „dezactivând centrele și capacitățile Hamas pe care organizația le-a construit de-a lungul anilor”. Tabăra Shati este considerată una dintre principalele tabere ale Hamas din Fâșia Gaza. Aceasta a participat la atacul din 7 octombrie asupra Israelului și în interiorul său se găsesc numeroase infrastructuri și o mare concentrație a forțelor organizației, conform IDF-ului. Armata israeliană a distrus mai multe ținte în tabără, inclusiv clădiri centrale și instituții de energie care aparțin Hamas, din care s-a desfășurat activitate teroristă împotriva Israelului. În urma acestei operațiuni, teroriștii Hamas au fost capturați și transferați în Israel pentru investigații, conform raportului.

Armata israeliană continuă acțiunile în Fâșia Gaza

Armata israeliană continuă să desfășoare operațiuni în nordul Fâșiei Gaza în efortul de a neutraliza amenințările și de a asigura securitatea statului Israel. Operațiunile militare au ca scop dezactivarea centrelor și capacităților Hamas și capturarea teroriștilor implicați în atacuri împotriva Israelului. Armata israeliană rămâne vigilentă și hotărâtă să protejeze cetățenii și teritoriul său de orice amenințare la adresa securității naționale.

Lasă un răspuns