Biden emite primul veto de la începutul operațiunii terestre din Gaza; Israel nu este sigur că va repeta acest lucru.
3 mins read

Biden emite primul veto de la începutul operațiunii terestre din Gaza; Israel nu este sigur că va repeta acest lucru.

Biden emite primul veto de la începutul operațiunii terestre din Gaza

Președintele american Joe Biden a folosit puterea de veto a Americii pentru prima dată de la intrarea forțelor terestre israeliene în Fâșia Gaza, în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate al ONU vineri. Aceasta s-a făcut în scopul blocării unei rezoluții care solicita un încetare imediată a focului în Fâșia Gaza și eliberarea tuturor ostaticilor deținuți de Hamas.

Israel nu este sigur că va repeta acest lucru

În ciuda deciziei lui Biden de a bloca rezoluția ONU, Israelul nu este sigur că Statele Unite vor repeta acest lucru în viitor. Deși SUA sunt un important aliat al Israelului, această acțiune a ridicat semne de întrebare cu privire la poziția lor față de conflictul din Gaza.

Israelul a susținut că operațiunea militară în Gaza este necesară pentru a stopa atacurile cu rachete ale Hamas și pentru a restabili calmul în regiune. Cu toate acestea, comunitatea internațională a cerut în mod repetat un încetare a focului imediată și o soluționare pașnică a conflictului.

Rezoluția ONU solicită încetarea imediată a focului și eliberarea ostaticilor

Rezoluția ONU respinsă de Statele Unite cerea încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza și eliberarea tuturor ostaticilor deținuți de Hamas. Aceasta a fost susținută de mai multe țări, printre care Franța, Germania și Marea Britanie, care au exprimat îngrijorare cu privire la escaladarea violențelor și numărul mare de victime civile.

Hamas, pe de altă parte, a respins rezoluția, insistând că nu vor înceta lupta până când toate cererile lor vor fi îndeplinite. Organizația militantă palestiniană a cerut ridicarea blocadei asupra Fâșiei Gaza și oprirea colonizării israeliene în Cisiordania.

Incidentele violente continuă în Fâșia Gaza

În ciuda apelurilor repetate pentru încetarea focului, violențele continuă să escaladeze în Fâșia Gaza. Atacurile cu rachete ale Hamas continuă să lovească Israelul, iar forțele israeliene efectuează bombardamente în răspuns. Numărul de victime civile nevinovate crește în fiecare zi, iar situația umanitară în Fâșia Gaza se înrăutățește.

Comunitatea internațională a făcut apel la ambele părți să înceteze imediat ostilitățile și să reia negocierile pentru a găsi o soluție pașnică la conflictul din Gaza. Cu toate acestea, tensiunile rămân ridicate și este incert când și cum va fi atinsă o încetare a focului durabilă.

În concluzie, decizia lui Biden de a emite primul veto de la începutul operațiunii terestre din Gaza a stârnit controverse și întrebări cu privire la abordarea SUA față de conflictul din regiune. În timp ce violențele continuă să escaladeze și numărul victimelor crește, speranța pentru o soluție pașnică rămâne fragilă. Comunitatea internațională trebuie să continue să facă presiuni pentru încetarea ostilităților și pentru găsirea unei rezolvări durabile la conflictul din Gaza.

Lasă un răspuns