FM Israel neagă ordinarea pașapoartelor diplomatice pentru fiul lui Netanyahu, membrii partidului.
2 mins read

FM Israel neagă ordinarea pașapoartelor diplomatice pentru fiul lui Netanyahu, membrii partidului.

Ministrul de externe al Israelului neagă acuzațiile privind acordarea de pașapoarte diplomatice pentru fiul lui Netanyahu și membrii partidului

Ministrul de externe al Israelului, Eli Cohen, a încercat să discreditate acuzațiile, dezvăluite în premieră de ziarul Haaretz, conform cărora el ar fi dat ordin să se acorde pașapoarte diplomatice unor figuri importante din partidul Likud al prim-ministrului Benjamin Netanyahu, precum și fiului acestuia, Yair.

Haaretz dezvăluie informații privind acordarea de pașapoarte diplomatice

Ziarul Haaretz a publicat un articol în care susține că ministrul de externe, Eli Cohen, a dat ordin pentru acordarea de pașapoarte diplomatice pentru membrii importanți ai partidului Likud, precum și pentru fiul prim-ministrului Benjamin Netanyahu. Această dezvăluire a stârnit numeroase controverse în Israel.

Ministrul de externe neagă acuzațiile și susține că informațiile sunt false

Într-o conferință de presă susținută astăzi, ministrul de externe Eli Cohen a negat vehement acuzațiile aduse împotriva sa. El a declarat că informațiile dezvăluite de Haaretz sunt complet false și că nu a dat niciodată un astfel de ordin privind acordarea de pașapoarte diplomatice pentru membrii partidului Likud sau pentru fiul prim-ministrului. Cohen a afirmat că aceste acuzații nu au nicio bază și sunt doar o încercare de a-l denigra pe el și pe guvernul său.

Reacțiile partidelor de opoziție

Partidele de opoziție din Israel au reacționat imediat la dezvăluirile făcute de Haaretz. Acestea susțin că această afacere este doar vârful aisbergului și că există multe alte practici corupte în cadrul guvernului condus de Benjamin Netanyahu. Aceste partide cer demisia lui Eli Cohen și o anchetă completă asupra acuzațiilor aduse.

Reacția premierului Benjamin Netanyahu

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a ieșit în apărarea ministrului de externe, susținând că acuzațiile sunt nefondate și că Eli Cohen este un ministru competent și integru. Netanyahu a declarat că aceasta este doar o încercare de a-i denigra guvernul și că va susține ferm ministrul de externe în fața acestor acuzații.

Ancheta în curs

În urma dezvăluirilor făcute de Haaretz, autoritățile israeliene au demarat o anchetă pentru a verifica veridicitatea informațiilor. Aceasta va fi o investigație amănunțită, care va implica audierea martorilor și analizarea documentelor relevante. Până la finalizarea anchetei, este important ca fiecare parte să aibă șansa de a-și prezenta argumentele și de a se face lumină în această afacere.

Lasă un răspuns