2 mins read

Autoritățile de ocupație rusești părăsesc orașul Tokmak în timp ce armata ucraineană se apropie

Autoritățile de ocupație rusești părăsesc orașul Tokmak în timp ce armata ucraineană se apropie

Conform informațiilor furnizate de localnici și raportate de Ivan Fedorov, primarul orașului Melitopol, care este următorul oraș ucrainean ocupat în zonă, autoritățile de ocupație rusești părăsesc orașul Tokmak în timp ce armata ucraineană se apropie.

Orașul Tokmak devine un oraș complet de linia frontului

„Ocupanții sunt evacuați din Tokmak. Exploziile aproape zilnice și eliberarea așezărilor în direcția Melitopol transformă Tokmak, care este încă ocupat, într-un oraș complet de linia frontului”, a declarat Fedorov.

Armata ucraineană avansează în direcția Tokmak și Melitopol

Distanta inițială dintre orașul Tokmak ocupat de ruși și linia frontului era de aproximativ 31 km, dar acum este mai mică de 20 km, deoarece armata ucraineană a înaintat, eliberând Robotyne și zonele din jur. Armata ucraineană a ajuns la a doua linie de apărare rusă din zonă.

Conform DeepStateMap, avansurile ucrainene în direcția Tokmak și Melitopol au fost confirmate vizual.

Autoritățile de ocupație sunt transportate în alt oraș

Potrivit lui Fedorov, autoritățile locale de ocupație sunt transportate într-un alt oraș, deși nu se cunoaște exact care.

Armata ucraineană continuă ofensiva în direcția Melitopol

După eliberarea Robotynei, trupele ucrainene continuă ofensiva în direcția Melitopol din regiunea Zaporizhzhia, evitând câmpurile minate și înaintând către a doua linie de apărare a Armatei Ruse.

Raport de pe front: Ucrainenii continuă avansul în regiunea Zaporizhzhia, evitând câmpurile minate

Puteți închide această pagină. Sau puteți să vă alăturați comunității noastre și să ne ajutați să producem mai multe materiale ca acesta.

Menținem raportarea noastră deschisă și accesibilă tuturor pentru că credem în puterea informației gratuite. De aceea, echipa noastră mică și cu costuri reduse depinde de sprijinul cititorilor ca dumneavoastră pentru a furniza știri la timp, analize de calitate și reportaje de pe teren despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei și lupta Ucrainei pentru a construi o societate democratică.

Chiar și o mică sumă ajută mult: pentru cât costă o ceașcă de cafea pe lună, puteți contribui la construirea de punți între Ucraina și restul lumii și să deveniți un co-creator, votând pentru temele pe care ar trebui să le acoperim în viitor. Deveniți un patron sau consultați alte modalități de a ne sprijini.

Deveniți un Patron!

Lasă un răspuns