Avertismentul Turciei privind atacurile Israelului asupra liderilor Hamas în străinătate; Armata Israeliene demolează tribunalul din Gaza.
3 mins read

Avertismentul Turciei privind atacurile Israelului asupra liderilor Hamas în străinătate; Armata Israeliene demolează tribunalul din Gaza.

Avertismentul Turciei privind atacurile Israelului asupra liderilor Hamas în străinătate; Armata Israeliene demolează tribunalul din Gaza

Turcia a emis un avertisment către Israel cu privire la posibile consecințe grave în cazul în care acesta încearcă să atace liderii Hamas care locuiesc în afara teritoriilor palestiniene, inclusiv în Turcia, a declarat un oficial turc de informații. Avertismentul vine ca urmare a unor declarații făcute de oficiali israelieni despre intenția de a vâna membrii Hamas din Liban, Turcia și Qatar.

Într-un alt incident, armata israeliană a demolat tribunalul din Gaza, un clădire cu cinci etaje, situată în partea de centru a Fâșiei Gaza. Clădirea fusese inaugurată în 2018 și a fost construită cu fonduri din Qatar în valoare de 11 milioane de dolari. Potrivit Ministerului Informațiilor al Hamas, Israelul a distrus până în prezent 103 clădiri guvernamentale și a avariat 270 de școli, 183 de moschei și trei biserici din Fâșia Gaza.

Proteste internaționale față de violențele Hamas și criticile aduse organizațiilor internaționale

Mii de oameni, inclusiv femei din organizațiile evreiești și reprezentanți ai statelor federale și federale, s-au adunat la sediul Organizației Națiunilor Unite într-o sesiune specială despre utilizarea de către Hamas a violenței sexuale în masacrul din 7 octombrie. Protestatarii au criticat și tăcerea lungă a organizației în privința acestui subiect. Sheila Katz, CEO-ul Consiliului Național al Femeilor Evreice, a declarat: „Ne adunăm pentru a cere responsabilitate. Ne adunăm pentru a convoca întâlnirea pe care Organizația Națiunilor Unite pentru Femei ar fi trebuit să o organizeze cu săptămâni în urmă”. Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a criticat Organizația Națiunilor Unite pentru faptul că a ignorat scrisorile pe care le-a trimis, care conțineau dovezi fotografice ale violenței sexuale împotriva femeilor israeliene.

Opinia democratilor americani cu privire la acțiunile militare ale Israelului în Gaza

Conform unui nou sondaj Gallup, doar 36% dintre democrați aprobă acțiunile militare ale Israelului în Gaza, în timp ce 55% dintre democrați consideră că SUA nu oferă suficientă ajutor umanitar palestinienilor. Sondajul a fost realizat în primele trei săptămâni ale lunii noiembrie și arată că 67% dintre adulții sub 35 de ani, 64% dintre persoanele de culoare și 52% dintre femei se opun acțiunilor Israelului în Gaza. Totuși, 60% dintre democrați aprobă modul în care președintele Joe Biden gestionează conflictul israeliano-palestinian, cu toate că acest procentaj este mai mic decât cel privind opinia democraților cu privire la modul în care Biden gestionează alte aspecte precum Ucraina, sănătatea, economia și afacerile externe.

Reacții internaționale față de atacurile Israelului și criticile aduse politicilor israeliene

Protestele împotriva acțiunilor Israelului au avut loc și în alte părți ale lumii. În Berlin, Germania, manifestanți pro-palestinieni au protestat împotriva acțiunilor militare ale Israelului. Într-un alt incident, restaurantul Goldie falafel din Philadelphia, SUA, deținut de un israeliano-american, Michael Solomonov, a fost vizat de proteste pro-palestiniene. Casa Albă a condamnat aceste proteste și a numit acest comportament „antisemit și complet nejustificabil”. Guvernatorul statului Pennsylvania, Josh Shapiro, a declarat că acest act este un act clar de antisemitism și a comparat aceste acțiuni cu cele dintr-o perioadă întunecată a istoriei.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Lasă un răspuns