10 thailandezi eliberați din Gaza, inclusiv 4 neincluși în lista de captivi.
2 mins read

10 thailandezi eliberați din Gaza, inclusiv 4 neincluși în lista de captivi.

Zece cetățeni thailandezi eliberați din Gaza, inclusiv 4 neincluși în lista de captivi

Hamas a eliberat zece cetățeni thailandezi vineri, alături de ostaticii israelieni care au făcut parte din primul schimb de prizonieri în cadrul unui nou acord de încetare a focului – inclusiv patru cetățeni thailandezi care nu fuseseră oficial înregistrați ca fiind răpiți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe al Thailandei. Eliberarea celor patru cetățeni despre care nu se știa că sunt deținuți de Hamas lasă în continuare alți 20 de cetățeni thailandezi care sunt menționați ca fiind luați ostateci. Cei zece cetățeni thailandezi eliberați au fost identificați ca Natthawaree Moonkan, Santi Boonphrom, Boonthom Phankhong, Mongkhol Phajuabboon, Withoon Phumee, Wichai Kalapat, Bancha Kongmanee, Buddee Saengboon, Uthai Thunsri și Uthai Sangnuan.

Reuniuni emoționante și mărturii de supraviețuire

Familia lui Withoon Phumee, un lucrător agricol thailandez în vârstă de 33 de ani, credea că acesta fusese ucis de Hamas în atacul din luna trecută asupra Israelului, până când au aflat sâmbătă că a fost eliberat ca ostatic în Gaza. „Mi-a spus să nu plâng, să-i spun mamei că mă întorc”, a declarat sora lui Withoon, Roongarun Wichagern, pentru Reuters, după o reuniune emoționantă pe o apel video.

Recunoștință față de eforturile depuse

Ministerul Afacerilor Externe al Thailandei a mulțumit Egiptului, Iranului, Israelului, Malaeziei, Qatarului și Comitetului Internațional al Crucii Roșii pentru „eforturile imense” depuse în vederea eliberării celor zece cetățeni thailandezi.

Thailandezii în Israel

Aproximativ 30.000 de cetățeni thailandezi lucrează în Israel, formând unul dintre cele mai mari grupuri de lucrători migranți din țară, mulți dintre ei în agricultură.

Acestea sunt informațiile importante și relevante care pot fi incluse într-un articol de știri în limba română, conform regulilor de optimizare SEO ale Rank Math.

Lasă un răspuns