Supraviețuitorul masacrului dorește să recruteze evrei din N.Y. pentru reconstruirea kibbutz-ului său
3 mins read

Supraviețuitorul masacrului dorește să recruteze evrei din N.Y. pentru reconstruirea kibbutz-ului său

Supraviețuitorul masacrului dorește să recruteze evrei din N.Y. pentru reconstruirea kibbutz-ului său

Un supraviețuitor al masacrului dintr-un kibbutz israelian, Or Yelin, a venit în New York cu un scop nobil – să recruteze evrei din această mare metropolă pentru a ajuta la reconstruirea kibbutz-ului său distrus în atacurile teroriste.

Or Yelin, care a petrecut cinci ani lucrând ca fundraiser pentru Brothers for Life, o organizație non-profit care asistă soldații de luptă ai Israel Defense Forces (IDF) care suferă de stres post-traumatic, a simțit o legătură personală puternică cu această misiune. El însuși a suferit răni grave în timpul luptelor din razboiul din Gaza din 2014.

O misiune personală pentru reconstrucție

În urma atacurilor teroriste care au avut loc în kibbutz-ul său natal, Or Yelin s-a hotărât să acționeze și să ia măsuri pentru reconstruirea comunității sale distruse. El a decis să vină în Statele Unite, în particular în New York, pentru a găsi evrei care să se alăture eforturilor de reconstrucție.

Evreii din New York reprezintă o comunitate importantă și puternică, cu o lungă istorie de sprijinire a Israelului și a diferitelor proiecte comunitare. Prin recrutarea lor, Or Yelin dorește să aducă împreună oamenii care împărtășesc valorile și angajamentul său față de reconstrucție și să creeze o echipă puternică pentru a face față provocărilor viitoare.

Oportunitatea de a ajuta și de a reconstrui

Pentru evreii din New York care doresc să se implice și să ofere un sprijin concret în reconstrucția kibbutz-ului distrus, aceasta este o oportunitate unică. Ei pot contribui la reconstruirea locuințelor, infrastructurii și a tuturor aspectelor necesare pentru a readuce comunitatea la viață.

Or Yelin subliniază importanța solidarității și unității în fața provocărilor. El crede că prin munca în echipă și prin implicarea comunității evreiești din New York, kibbutz-ul lor poate fi reconstruit într-un mod mai puternic și mai rezistent decât înainte.

Un apel la acțiune

Or Yelin face un apel către toți evreii din New York care simt chemarea de a ajuta și de a face o schimbare reală în lume. El invită pe toți cei interesați să se alăture echipei sale și să contribuie la reconstrucția kibbutz-ului său.

Pentru a primi mai multe informații și pentru a se implica, cei interesați pot contacta Brothers for Life sau pot vizita site-ul lor pentru a afla cum pot face o donație sau cum pot deveni voluntari în această importantă misiune de reconstrucție.

Or Yelin speră ca acest apel să ajungă la cât mai mulți evrei din New York și să îi inspire să se alăture eforturilor de reconstrucție. El crede cu tărie că împreună pot face o diferență semnificativă și pot aduce speranță și prosperitate în comunitatea lor afectată de terorism.

Lasă un răspuns