„Sper că sora mea răpită nu renunță, chiar dacă trebuie să fie un coșmar”
4 mins read

„Sper că sora mea răpită nu renunță, chiar dacă trebuie să fie un coșmar”

Sora răpită în timpul unui festival rave: „Sper că nu renunță, chiar dacă trebuie să fie un coșmar”

Lea Yanai Mor și Lion Yanai sunt sora și fratele mai mari ai lui Moran Yanai. Ambii au familii, case și cariere; amândoi s-au mutat din orașul natal Be’er Sheva în sud – Lea în Tel Aviv și Lion într-un moshav în Israelul central. Îl numesc pe Moran „pe cel mic” – are 40 de ani, dar în fotografiile recente arată mult mai tânără. Moran nu a părăsit niciodată Be’er Sheva, unde a rămas să aibă grijă de părinții lor, care trăiesc separat. „Pe scurt, ea este cea care ne leagă pe toți, care menține familia unită”, spune Lea.

Moran Yanai avea 40 de ani când a fost răpită de teroriști palestinieni la festivalul Nova de lângă Kibbutz Re’im pe 7 octombrie. Familia sa a descoperit un videoclip care o arată fiind luată de teroriști după ce a încercat să se ascundă într-o groapă. Moran are grijă de părinții săi în vârstă, este vegană și iubește animalele.

Detalii despre răpire și lipsa de informații

Moran se afla la festivalul rave din Re’im, unde vindea bijuteriile lucrate manual la un stand. La ora 8 dimineața, a sunat la tatăl său, urlând și plângând de groază. „A spus că aud explozii puternice și multe împușcături și că cineva trage în ei”, spune Lea. „Tatăl i-a spus să se așeze pe pământ; nu a înțeles cu adevărat ce se întâmplă. Mulți oameni care ne cunosc, familie și prieteni, ne-au ajutat să căutăm pe internet și pe rețelele sociale. Apoi, duminică seara, am găsit un videoclip pe TikTok care o arată fiind răpită de teroriști.”

La ora 8:30, sora sa a sunat din nou la mama sa, în panică totală, plângând și cerând scuze. A spus că se teme pentru viața sa, că fuge pentru viața ei, că sunt împușcături și bateria îi este pe terminate. Mama ei nu știa ce să spună. „Și atât. Am fost în șoc total. Am scris o mie de mesaje rugând-o să ne sune: ‘Moran, Morany, Moran, Morany, Moran, răspunde, hai, răspunde, unde ești, unde?’ Dar nu am auzit nimic de la ea. Indiferent ce am făcut, nu am auzit nimic.”

Disperarea familiei și apelul pentru ajutor

Lea și Lion descriu pe Moran ca pe un spirit liber – colorat, iubitor de bijuterii și haine frumoase, vegan și activist în domeniul salvării animalelor. În ultimul an, ea a urmat un coaching personal, încercând să înțeleagă mai profund dificultățile acestei lumi și să învețe să se iubească pe sine și pe ceilalți.

Familia Yanai trăiește într-o incertitudine dureroasă, la fel ca majoritatea familiilor celor luați ostatici. Părinții lui Moran sunt afectați profund de situație, iar Lea și Lion încearcă să fie cât mai puternici posibil pentru ei. Ei fac apel la comunitatea internațională și la autorități pentru a face tot posibilul în vederea eliberării ostaticilor. De asemenea, ei cer ajutorul publicului în găsirea de informații despre soarta lui Moran.

Familia speră că nu va fi nevoie de ani de zile pentru a afla adevărul despre soarta lui Moran și fac apel la guvern și autorități să acționeze cât mai repede pentru eliberarea ostaticilor. În timp ce trăiesc în agonie și așteaptă vești, ei nu vor să lase povestea să cadă în uitare. Moran Yanai este încă dispărută și familia sa speră că nu va renunța niciodată, chiar dacă trebuie să treacă prin această coșmar.

(Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.)

Lasă un răspuns