Scăderea încrederii israelienilor în Netanyahu, în timpul războiului, conform sondajelor
2 mins read

Scăderea încrederii israelienilor în Netanyahu, în timpul războiului, conform sondajelor

Scăderea încrederii israelienilor în Netanyahu, în timpul războiului, conform sondajelor

Conform unui nou sondaj realizat de Universitatea Bar Ilan, credibilitatea lui Benjamin Netanyahu în rândul publicului israelian a scăzut semnificativ începând cu data de 7 octombrie. Mai puțin de 4% dintre israelienii evrei susțin că îl consideră pe prim-ministrul Netanyahu drept cea mai de încredere sursă de informații cu privire la războiul împotriva Hamas.

Rezultatele sondajului

Sondajul realizat de Universitatea Bar Ilan a scos la iveală o scădere alarmantă a încrederii israelienilor în liderul lor politic în timpul acestui conflict. Dintre participanții evrei la sondaj, mai puțin de 4% consideră că Netanyahu este cea mai credibilă sursă de informații cu privire la războiul împotriva grupului terorist Hamas. Această situație reprezintă o lovitură semnificativă pentru liderul israelian, care a fost mereu perceput ca o figură puternică și influentă în politica israeliană.

Motivele scăderii încrederii

Există mai multe motive care au contribuit la această scădere a încrederii în Benjamin Netanyahu. Unul dintre acestea este gestionarea crizei și comunicarea defectuoasă în timpul războiului împotriva Hamas. Mulți israelieni consideră că modul în care Netanyahu a gestionat acest conflict a fost ineficient și că nu a reușit să ofere suficiente informații și claritate în ceea ce privește strategia militară și obiectivele de lungă durată.

Un alt motiv este legat de traseul politic al lui Netanyahu. Mulți israelieni sunt dezamăgiți de faptul că acesta se află în plină campanie electorală în timp ce țara se confruntă cu un război sângeros. Această acțiune este percepută ca o încercare de a obține avantaje politice și de a-și consolida puterea, în detrimentul intereselor naționale.

Impactul scăderii încrederii

Scăderea încrederii în Netanyahu are un impact semnificativ asupra politicii israeliene și a populației. Prim-ministrul se confruntă acum cu o opoziție mai puternică și trebuie să facă față unor critici dure din partea propriului său electorat. Această scădere a încrederii poate afecta, de asemenea, poziția Israelului pe scena internațională și relațiile diplomatice cu alte țări.

În concluzie, sondajul realizat de Universitatea Bar Ilan arată o scădere semnificativă a încrederii israelienilor în Benjamin Netanyahu în timpul războiului împotriva Hamas. Motivele acestei scăderi includ gestionarea defectuoasă a crizei și traseul politic al liderului israelian. Impactul scăderii încrederii se resimte peste tot în țară, având consecințe asupra politicii interne și relațiilor externe ale Israelului.

Lasă un răspuns