În timp ce războiul se intensifică, încrederea israelienilor în Netanyahu scade, arată sondaje
2 mins read

În timp ce războiul se intensifică, încrederea israelienilor în Netanyahu scade, arată sondaje

Încrederea israelienilor în Netanyahu scade în timpul războiului, conform sondajelor

Conform unui nou sondaj realizat de Universitatea Bar Ilan, credibilitatea lui Benjamin Netanyahu în rândul publicului israelian a scăzut semnificativ începând cu data de 7 octombrie. Mai puțin de 4% dintre israelienii evrei declară că îl consideră pe prim-ministrul Netanyahu drept cea mai de încredere sursă de informații cu privire la războiul contra Hamas.

Sondajul arată scăderea încrederii în premier

Potrivit acestui sondaj, realizat pe un eșantion reprezentativ de israelieni evrei, se observă o scădere marcantă a încrederii în Benjamin Netanyahu. În timpul acestui război cu Hamas, liderul israelian pare să piardă susținerea și credibilitatea în ochii cetățenilor săi. Doar 4% dintre evreii intervievați îl consideră pe Netanyahu drept sursa cea mai de încredere de informații.

Niveluri scăzute de încredere în contextul escaladării conflictului

În timp ce tensiunile și violențele continuă să escaladeze în conflictul cu Hamas, rezultatele acestui sondaj arată o scădere semnificativă a încrederii publicului în liderul israelian. Această scădere poate fi atribuită, în mare parte, gestionării crizei și comunicării defectuoase cu privire la situația din teren.

Semnele slabe ale încrederii în Netanyahu

Cu toate că Benjamin Netanyahu a fost considerat de mulți ani un lider puternic și încrezător în ochii israelienilor, această încredere pare să se estompeze. Sondajul arată că doar o mică parte a populației îl mai consideră drept sursa cea mai de încredere de informații cu privire la războiul împotriva Hamas.

Această scădere semnificativă a încrederii poate avea consecințe importante asupra mandatului și influenței lui Netanyahu în viitorul apropiat. Într-o perioadă în care cetățenii israelieni au nevoie de lideri puternici și de încredere, aceste rezultate ale sondajului reprezintă un semnal de alarmă pentru premierul Netanyahu.

Concluzie

Încrederea israelienilor în Benjamin Netanyahu a scăzut semnificativ în timpul conflictului cu Hamas. Sondajul realizat de Universitatea Bar Ilan arată că doar 4% dintre evreii intervievați îl consideră pe premier drept sursa cea mai de încredere de informații. Această scădere a încrederii poate avea consecințe importante asupra mandatului și influenței lui Netanyahu în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns