Rusul diseminează dezinformări cu un site falsificat Fox News și soldați israelieni „deep-fake”
2 mins read

Rusul diseminează dezinformări cu un site falsificat Fox News și soldați israelieni „deep-fake”

Rusul diseminează dezinformări cu un site falsificat Fox News și soldați israelieni „deep-fake”

O campanie globală de influență folosind site-uri false care se dau drept surse de știri respectabile și care a fost anterior legată direct de Rusia și-a reluat eforturile de dezinformare în ultimele săptămâni, publicând mai multe rapoarte falsificate despre războiul dintre Israel și Hamas, potrivit informațiilor văzute de Haaretz și colectate de cercetătorii anti-dezinformare.

O campanie de dezinformare legată de Rusia

După cum arată materialele colectate de cercetătorii anti-dezinformare, o campanie de influență globală, care a fost anterior asociată direct cu Rusia, a început să disemineze dezinformări despre războiul dintre Israel și Hamas. Această campanie folosește site-uri false care se pretind a fi surse de știri respectabile, dar care în realitate publică știri false.

Rapoarte falsificate despre războiul dintre Israel și Hamas

Potrivit informațiilor colectate, această campanie de dezinformare a publicat mai multe rapoarte falsificate despre conflictul dintre Israel și Hamas. Aceste știri false au fost găsite pe site-uri false care se pretindeau a fi Fox News, dar care în realitate nu aveau nicio legătură cu acest outlet de știri respectabil.

Folosirea tehnologiei „deep-fake” cu soldați israelieni

În cadrul acestei campanii de dezinformare, s-a constatat că au fost utilizate și tehnici avansate, cum ar fi „deep-fake”. Această tehnologie permite manipularea imaginilor și a videoclipurilor astfel încât să pară că soldați israelieni comit diverse acte violente în timpul conflictului cu Hamas. Aceste imagini și videoclipuri falsificate au fost apoi distribuite pe site-urile false, în scopul de a discredita soldații israelieni și de a crea confuzie în rândul publicului.

Combaterea dezinformării

Cercetătorii anti-dezinformare și alte organizații lucrează în prezent pentru a identifica și contracara această campanie de dezinformare. Este important ca publicul să fie conștient de existența acestor site-uri false și să verifice întotdeauna sursele de informații înainte de a le crede sau de a le împărtăși. Combaterea dezinformării este o responsabilitate colectivă și necesită implicarea tuturor părților implicate pentru a asigura o informare corectă și precisă.

Lasă un răspuns