Raziile IDF în sediul de securitate Hamas din Gaza de Nord; trei soldați uciși în luptă
4 mins read

Raziile IDF în sediul de securitate Hamas din Gaza de Nord; trei soldați uciși în luptă

Raziile IDF în sediul de securitate Hamas din Gaza de Nord; trei soldați uciși în luptă

Armata israeliană a efectuat raziile în sediul de securitate al organizației Hamas din Gaza de Nord, soldându-se cu moartea a trei soldați. În același timp, președintele rus Vladimir Putin urmează să viziteze Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită, iar președintele iranian Ebrahim Raisi va vizita Rusia pentru a purta discuții cu Putin.

Judecătorii din instanța din Ierusalim au aprobat cererea avocaților de apărare în procesele de corupție ale premierului Benjamin Netanyahu

Judecătorii din instanța din Ierusalim au acceptat cererea avocaților de apărare în procesele de corupție ale premierului Benjamin Netanyahu de a reduce numărul audierilor la două zile pe săptămână în loc de trei. Avocatul lui Netanyahu, Amit Haddad, a declarat că „în situația actuală, în mijlocul unui război, nu este posibil să se mențină contactul necesar cu premierul pentru a se pregăti pentru interogarea martorilor așteptați.”

Armata israeliană a operat în Cisiordania și a arestat 21 de persoane căutate

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat că armata a operat în Cisiordania peste noapte și a arestat 21 de persoane căutate. De asemenea, armata a închis și a sigilat două facilități de imprimare din orașul Dawha, unde se tipăreau materiale incendiare, inclusiv pentru Hamas.

Continuă luptele între Israel și Hamas în Fâșia Gaza

În ziua a 59-a a războiului din Fâșia Gaza, au fost trase două rachete spre centrul Israelului la prânz. Pe parcursul zilei, au fost trase rachete în mod intermitent spre Negevul de Vest, iar după-amiază, un număr relativ mare de rachete au vizat zona Be’er Sheva. După două luni de lupte, stocul de rachete al organizației Hamas a scăzut, iar aceasta se confruntă acum cu dificultăți în a lansa rachete din nordul Fâșiei Gaza și este forțată să racioneze rachetele pe care le are pentru a le utiliza împotriva țintelor strategice din Israel.

Israelul ia în considerare inundarea tunelurilor subterane ale Hamas din Fâșia Gaza

Potrivit unui raport în Wall Street Journal, Israel ia în considerare inundarea tunelurilor subterane ale organizației Hamas din Fâșia Gaza și a adunat „un sistem de pompe mari”. Raportul afirmă că această tactică ar putea distruge tunelurile și ar putea amenința alimentarea cu apă a Fâșiei Gaza. Raportul mai spune că Israel a prezentat planul Statelor Unite în luna trecută, iar de atunci fezabilitatea acestuia și impactul asupra mediului au fost dezbătute.

Israelul ridică avertismentul de călătorie pentru mai multe țări europene

Consiliul Național de Securitate al Israelului a ridicat nivelul de avertizare de călătorie pentru mai multe țări europene, inclusiv Franța, Marea Britanie și Germania. Această măsură indică o „amenințare potențială” pentru călătorii israelieni în aceste țări, determinând o creștere a nivelului de avertizare la două din cinci. Consiliul a cerut turiștilor să „evite afișarea semnelor israeliene și evitarea adunărilor”, dar a clarificat că participarea la evenimentele Hanukkah organizate în locuri sigure este posibilă.

Organizația Medici fără Frontiere cere încetarea imediată a ostilităților în Fâșia Gaza

Directorul executiv al organizației Medici fără Frontiere, Avril Benoit, i-a scris președintelui american Joe Biden cerându-i să susțină încetarea imediată a ostilităților în Fâșia Gaza și a avertizat că „nimeni în Gaza nu mai poate continua în acest fel”. Benoit a subliniat că situația umanitară și medicală din Gaza este una catastrofală și că este necesară intrarea de urgență a ajutoarelor umanitare în zonă.

Sondajul Gallup arată că doar 36% dintre democrați aprobă acțiunile militare ale Israelului în Fâșia Gaza

Potrivit unui sondaj Gallup, doar 36% dintre democrați aprobă acțiunile militare ale Israelului în Fâșia Gaza, în timp ce majoritatea republicanilor susțin Israelul. Senatorul Bernie Sanders a declarat că este puțin probabil să susțină proiectul de lege privind ajutorul de urgență pentru Israel din cauza conduitei acestuia în Gaza și a încălcării dreptului internațional.

Aceasta este situația în ziua a 60-a a războiului dintre Israel și Hamas. Continuă să urmărim evoluțiile din regiune.

Lasă un răspuns