Protestatari evrei, parlamentar pro-Israel se ciocnesc după mitingul de încetare a focului din Gaza
3 mins read

Protestatari evrei, parlamentar pro-Israel se ciocnesc după mitingul de încetare a focului din Gaza

Protestatari evrei și parlamentar pro-Israel se ciocnesc după mitingul de încetare a focului din Gaza

Washington – Poliția Capitoliului SUA a declarat că aproximativ 150 de persoane au protestat „ilegal și violent” în apropierea sediului DNC. Rep. Brad Sherman a declarat că a fost „evacuat din DNC după ce protestatarii pro-teroriști, anti-Israel au devenit violenți, pulverizând cu spray-uri polițiștii și încercând să pătrundă în clădire”.

Protestatarii evrei cer încetarea focului în Gaza

Un grup de protestatari evrei s-au adunat în fața sediului Comitetului Național Democrat (DNC) din Washington, cerând încetarea focului în Gaza. Mitingul, organizat în contextul recentelor confruntări dintre Israel și Hamas, a avut ca scop atragerea atenției asupra situației umanitare precare din regiune.

Reprezentantul Brad Sherman evacuat din DNC

Reprezentantul democrat Brad Sherman a fost evacuat din sediul DNC după ce protestatarii au escaladat situația și au devenit violenți. Aceștia au pulverizat cu spray-uri polițiștii prezenți și au încercat să pătrundă în clădire. Potrivit declarațiilor sale, Sherman a fost nevoit să părăsească locația în interesul securității sale.

Acuzații de susținere a terorismului și anti-Israel

Parlamentarul Sherman a descris protestatarii drept „pro-teroriști” și „anti-Israel”, sugerând că aceștia promovează violența și terorismul. El a condamnat acțiunile lor și a subliniat importanța menținerii relațiilor solide dintre Statele Unite și Israel.

Reacții și solicitări de dialog

După incident, mai mulți lideri evrei și pro-Israel au cerut calm și dialog între cele două tabere implicate în conflictul din Orientul Mijlociu. Ei au subliniat importanța găsirii unei soluții pașnice și au exprimat speranța că situația se va calma în curând.

Situația umanitară precară din Gaza

Mitingul organizat de protestatarii evrei a avut ca scop atragerea atenției asupra condițiilor grele din Gaza. Confruntările dintre Israel și Hamas au avut un impact devastator asupra populației civile din regiune, iar numeroase persoane au fost ucise sau rănite. Protestatarii au cerut încetarea focului și ajutor umanitar pentru populația afectată.

Violentele din timpul protestului

Potrivit Poliției Capitoliului SUA, protestatarii au acționat ilegal și violent în timpul mitingului. Aceștia au pulverizat cu spray-uri polițiștii prezenți și au încercat să pătrundă în sediul DNC. Forțele de ordine au intervenit pentru a restabili liniștea și au evacuat reprezentantul Brad Sherman în interesul securității sale.

Aceste incidente demonstrează tensiunile și diviziunile profunde existente în cadrul societății americane în legătură cu conflictul din Orientul Mijlociu și sprijinul acordat Israelului. Se speră că prin dialog și diplomație, soluții pașnice vor fi găsite pentru a pune capăt violențelor și a îmbunătăți situația umanitară din regiune.

Lasă un răspuns