Atac armat la un punct de control din Ierusalim, patru răniți, unul în stare critică; 3 atacatori uciși
3 mins read

Atac armat la un punct de control din Ierusalim, patru răniți, unul în stare critică; 3 atacatori uciși

Atac armat la un punct de control din Ierusalim, patru răniți, unul în stare critică; 3 atacatori uciși

Un atac armat a avut loc joi dimineața la un punct de control din Ierusalim, în Cisiordania, soldându-se cu patru persoane rănite, dintre care una în stare critică. Potrivit Serviciilor Medicale de Urgență MDA, trei atacatori au fost uciși la fața locului, iar există bănuiala că ar fi o bombă suspectă.

Elon Musk susține o afirmație antisemită și acuză Anti-Defamation League de rasism împotriva albilor

Miliardarul Elon Musk a provocat controverse miercuri seară după ce a susținut o afirmație antisemită conform căreia evreii alimentează ura împotriva albilor. Musk a răspuns unui post pe rețeaua sa socială X (fostul Twitter), în care se afirma că „comunitățile evreiești alimentează aceeași ură dialectică împotriva albilor, pe care vor să o prevină împotriva lor”, prin comentariul: „De fapt, ai spus adevărul”. După aceasta, Musk a fost acuzat de promovarea teoriei conspirației de înlocuire a populației albe din țările occidentale, o teorie populară printre antisemiți.

Mișcare de expulzare a ambasadorului israelian în Parlamentul Irlandei, respinsă

O moțiune în Parlamentul Irlandei care solicita expulzarea ambasadorului israelian a fost respinsă. Moțiunea propusă de Partidul Social Democrat a cerut impunerea de sancțiuni economice și diplomatice împotriva Israelului, inclusiv revocarea acreditării diplomatice a ambasadorului în Irlanda, Dana Erlich. De asemenea, moțiunea a solicitat utilizarea influenței Irlandei la Bruxelles pentru suspendarea acordului comercial UE-Israel, invocând o clauză privind drepturile omului din acord, și suspendarea participării Israelului la inițiativa de finanțare a cercetării Horizon Europe. Moțiunea a fost respinsă cu 85 de voturi pentru și 55 împotrivă.

Armata israeliană atacă casa liderului Hamas în Fâșia Gaza

Forțele armate israeliene au atacat în cursul nopții de miercuri casa șefului biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, în tabăra de refugiați Al-Shati din nordul Fâșiei Gaza. Potrivit declarației armatei, casa, care era nelocuită, era folosită ca bază teroristă și loc de întâlnire pentru oficialii înalți ai Hamas. De asemenea, s-a raportat că IDF, în timpul operațiunii în tabăra de refugiați, a localizat și distrus o stocare de arme aparținând forțelor navale ale Hamasului. Forțele au atacat și personalul Hamas și au găsit arme suplimentare, inclusiv centuri explozive și rachete RPG.

Vehiculul se izbește de o baricadă temporară lângă ambasada israeliană din Tokyo

Joi, un vehicul s-a izbit de o baricadă temporară lângă Ambasada Israelului din Tokyo, iar potrivit rapoartelor poliția a arestat șoferul. Nu se cunoaște motivul presupus și nici dacă ambasada a fost ținta atacului. Protestatarii se adună adesea împotriva atacurilor Israelului asupra Fâșiei Gaza, iar strada lângă ambasadă este blocată de poliția japoneză. Poliția a refuzat să confirme rapoartele media.

Acestea sunt principalele informații ale zilei în privința conflictului dintre Israel și Hamas.

Lasă un răspuns