Profesorul de istorie, în arest pentru postări împotriva războiului Israel-Hamas
2 mins read

Profesorul de istorie, în arest pentru postări împotriva războiului Israel-Hamas

Profesorul de istorie, în arest pentru postări împotriva războiului Israel-Hamas

Profesorul de istorie din Ierusalim, Dr. Meir Baruchin, a fost arestat și dus în fața Curții Magistrate din Ierusalim vineri. Motivul arestării sale a fost legat de postările pe care le-a făcut pe Facebook, în care se opunea acțiunilor armate ale Israelului în Gaza și arăta compasiune față de suferința palestinienilor din Gaza.

Extinderea reținerii cu patru zile

Curtea Magistrate din Ierusalim a decis să extindă reținerea profesorului de istorie, Dr. Meir Baruchin, cu încă patru zile. Această decizie vine după ce autoritățile au considerat că postările sale pe rețeaua de socializare Facebook constituie o amenințare la adresa securității naționale a Israelului.

Opunere față de acțiunile armate ale Israelului în Gaza

Dr. Meir Baruchin a devenit cunoscut în mediul online pentru opiniile sale critice față de acțiunile armate ale Israelului în Gaza. În postările sale, el a exprimat dezacordul față de acțiunile militare și a pledat pentru o soluționare pașnică a conflictului dintre Israel și Hamas.

Compasiune pentru suferința palestinienilor din Gaza

În mesajele sale, profesorul de istorie a manifestat compasiune și empatie față de suferința palestinienilor din Gaza. El a subliniat nevoia de a găsi o rezolvare umanitară pentru conflictul din regiune și a făcut apel la comunitatea internațională să se implice în soluționarea acestuia.

Reacții în urma arestării

Arestarea profesorului Meir Baruchin a stârnit reacții în rândul societății civile din Israel. Mai mulți activiști pentru drepturile omului și organizații non-guvernamentale au condamnat arestarea acestuia drept o încălcare a libertății de exprimare și a drepturilor omului.

Procesul legal în desfășurare

Procesul legal împotriva profesorului de istorie, Dr. Meir Baruchin, este în desfășurare. Autoritățile israeliene au promis că acesta va beneficia de un proces corect și echitabil conform legilor țării.

Aceste evenimente au stârnit un amplu dezbatere în Israel cu privire la libertatea de exprimare și limitele acesteia în contextul conflictului Israel-Hamas. În timp ce unii susțin că profesorul are dreptul la opinii și exprimarea acestora, alții consideră că astfel de postări pot avea un impact negativ asupra securității naționale a Israelului.

Lasă un răspuns