‘Percepţia unor studenți: Toți israelienii sunt colonizatori, deci este acceptabil să-i ucidem’
1 min read

‘Percepţia unor studenți: Toți israelienii sunt colonizatori, deci este acceptabil să-i ucidem’

Percepția unor studenți: Toți israelienii sunt colonizatori, deci este acceptabil să-i ucidem

Un profesor universitar și un corespondent al ziarului Haaretz au discutat despre creșterea antisemitismului și a ostilității față de studenții evrei pe campusurile universitare din SUA. Profesorul Dov Waxman, directorul Centrului de Studii Israeliene al Universității din California, a declarat că atmosfera a devenit diferită de tot ceea ce a experimentat în trecut, iar tensiunile și animozitatea sunt mai mari decât oricând. El a observat că o minoritate vocală de studenți consideră Israelul ca fiind o entitate colonialistă și toți israelienii ca fiind coloniști. Această percepție i-a condus să creadă că este acceptabil să ucidă civili israelieni nevinovați.

Judy Maltz, corespondentul ziarului Haaretz din New York, a acoperit proteste anti-Israel și pro-palestiniene în SUA de la începutul conflictului. Ea crede că controversa și confruntările de pe campusuri pot schimba modul în care părinții evrei americani, chiar și cei mai prestigioși, își aleg instituțiile de învățământ superior pentru copiii lor. Există o preocupare crescândă cu privire la siguranța studenților evrei pe campusuri, iar aceștia evită să se expună în public purtând simboluri evreiești.

Această schimbare de percepție cu privire la antisemitismul pe campusuri este o problemă serioasă și necesită atenție. Este important ca universitățile să asigure un mediu sigur și tolerant pentru toți studenții, indiferent de originea sau religia lor. Este necesară o conștientizare și educație mai bună cu privire la istoria și cultura evreiască pentru a combate prejudecățile și stereotipurile. Numai prin dialog și înțelegere reciprocă putem construi un mediu universitar inclusiv și respectuos.

Lasă un răspuns