Patru soldați israelieni răniți de foc antitanc lângă granița cu Libanul
3 mins read

Patru soldați israelieni răniți de foc antitanc lângă granița cu Libanul

Patru soldați israelieni răniți de foc antitanc lângă granița cu Libanul

Patru soldați israelieni au fost răniți într-un atac cu foc antitanc în apropierea frontierei cu Libanul, conform informațiilor furnizate de armată. Soldații se aflau în apropierea comunității Beit Hillel, situată în nordul Israelului, atunci când au fost atacați.

Procurorul Curții Penale Internaționale intensifică investigațiile în teritoriile palestiniene ocupate

Procurorul șef al Curții Penale Internaționale (CPI), Karim Khan, a anunțat că instituția pe care o conduce va intensifica eforturile de a avansa în investigațiile sale în teritoriile palestiniene ocupate. Khan a vizitat regiunea pentru prima dată de la numirea sa și a fost martor la scene de cruzime calculată în locurile atacurilor din 7 octombrie. Procurorul a declarat că intenționează să colaboreze cu procurorii locali și să aducă în fața justiției pe cei responsabili pentru crimele comise.

Rachete lansate din Siria și Liban către Israel

Forțele de apărare israeliene (IDF) au raportat că o rachetă a fost lansată din teritoriul sirian către Israel duminică dimineață. Racheta nu a fost interceptată conform politicii IDF, iar armata a ripostat cu focuri de artilerie. De asemenea, a fost raportat un atac cu foc antitanc din Liban către zona kibuțului Yiftah. Nu au fost raportate victime, iar armata israeliană a răspuns cu focuri de artilerie.

Protecția civililor în războiul urban

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit despre luptele în curs între Israel și Hamas și a subliniat importanța protejării civililor în războiul urban. Austin a spus că a transmis în repetate rânduri liderilor Israelului că protejarea civililor palestinieni din Gaza este o responsabilitate morală și o necesitate strategică. El a subliniat că dacă civilii sunt împinși în brațele inamicului, se înlocuiește o victorie tactică cu o înfrângere strategică.

Mai mult de 400 de ținte atacate în Gaza

Potrivit IDF, au fost atacate peste 400 de ținte în Fâșia Gaza, inclusiv zeci în orașul Khan Yunis din sud. Hamas susține că aproximativ 300 de persoane au fost ucise în atacurile IDF din cartierul din estul Gaza. Forțele armate israeliene au raportat că comandantul brigăzii Shajaiyeh a murit într-un atac aerian.

Rachete lansate către Israel și riposta armatei

Rachete au fost lansate din Gaza și Liban către Israel, iar IDF a ripostat cu focuri de artilerie și a atacat infrastructura Hamas. IDF a anunțat că au fost descoperite peste 800 de tuneluri utilizate de Hamas, dintre care 500 au fost distruse.

Victime în atacul terorist de la Paris

Un atacator a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropierea Turnului Eiffel, rezultând moartea unei persoane și rănirea alteia. Poliția a reușit să neutralizeze rapid atacatorul. Se crede că acesta ar fi strigat „Allahu Akbar” (Allah este cel mai mare) în timpul atacului, însă acest lucru nu a fost confirmat oficial de autorități. Incidentul este investigat de autoritățile franceze și nu a fost declarat un atac terorist până în acest moment.

Acestea sunt principalele evenimente care au avut loc în ultimele zile în contextul conflictului dintre Israel și Hamas, precum și alte evenimente relevante din întreaga lume.

Lasă un răspuns