Armata israeliană dezvăluie numele a doi soldați uciși în Fâșia Gaza
2 mins read

Armata israeliană dezvăluie numele a doi soldați uciși în Fâșia Gaza

Armata israeliană dezvăluie numele a doi soldați uciși în Fâșia Gaza

Armata israeliană a dezvăluit numele a doi soldați care au fost uciși în luptele cu Hamas în Fâșia Gaza. Sgt. Maj. (rez.) Or Brandes, în vârstă de 25 de ani din Shoham, a fost ucis sâmbătă seara în timpul unui conflict în zona centrală a Fâșiei Gaza. Potrivit unei declarații emise de IDF, Brandes a făcut parte din Batalionul 82, Brigada 7 Blindată.

În plus, armata israeliană a anunțat că Sgt. Aschalwu Sama, în vârstă de 20 de ani din Petah Tikva, a murit sâmbătă seara. Sama, care a servit în Batalionul 932 al Brigăzii de Infanterie Nahal, a fost rănit în luptă luna trecută în nordul Fâșiei Gaza.

IDF a anunțat și moartea comandantului brigăzii sudice a diviziei Gaza, colonelul Asaf Hamami, în vârstă de 41 de ani din Kiryat Ono. Hamami a fost ucis în timpul atacului Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie, dar IDF a anunțat moartea sa abia sâmbătă seara. Potrivit declarației armatei, trupul său a fost dus în Fâșia Gaza și este în prezent ținut acolo de către Hamas.

Tratatul de încetare a focului a fost încălcat

Un armistițiu de o săptămână s-a încheiat vineri atunci când au fost activate sirenele de alarmă în Sderot și în mai multe orașe și comunități din apropierea frontierei cu Gaza. Mai puțin de o oră mai târziu, armata israeliană a anunțat că Hamas a încălcat termenii încetării focului, ceea ce a dus la reluarea operațiunilor de luptă ale IDF.

Potrivit Forțelor de Apărare ale Israelului, 398 de soldați au fost uciși începând cu 7 octombrie.

Lasă un răspuns