Operațiunea ultra-ortodoxă de aducere a cholentului soldaților Israelului
2 mins read

Operațiunea ultra-ortodoxă de aducere a cholentului soldaților Israelului

Operațiunea ultra-ortodoxă de aducere a cholentului soldaților Israelului

Într-o inițiativă inedită, membri ai comunității ultra-ortodoxe din Israel au organizat o operațiune specială pentru a aduce cholent soldaților care păzesc granița cu Fâșia Gaza. Cholentul este un fel de mâncare tradițional evreiesc, preparat în mod specific pentru a fi consumat în timpul Sabatului.

Mâncare tradițională și sprijin moral

Soldații care se aflau în comunitatea de frontieră Shuva au avut o surpriză plăcută atunci când au văzut oameni îmbrăcați în hainele tradiționale evreiești aducând un cazan uriaș plin cu cholent. În momentul în care unul dintre soldați a întrebat dacă preparatul conține carne, membrii comunității ultra-ortodoxe au confirmat și i-au oferit soldatului cu bucurie o porție din această mâncare tradițională.

Această inițiativă nu doar că le oferă soldaților ceva cald de mâncat, dar reprezintă și un semn de sprijin moral din partea comunității ultra-ortodoxe. Astfel, soldații se simt încurajați și susținuți în misiunea lor dificilă de a proteja granița și se simt mai aproape de identitatea evreiască.

Cholentul – un fel de mâncare specific evreiesc

Cholentul este un fel de mâncare tradițional evreiesc, care este preparat în special pentru a fi consumat în timpul Sabatului. Acest fel de mâncare este gătit într-un cazan mare și conține carne, cartofi, fasole și alte legume. Este lăsat să fiarbă lent peste noapte, astfel încât să poată fi consumat în ziua Sabatului, când prepararea mâncărurilor calde este interzisă.

Solidaritate și sprijin în comunitate

Inițiativele comunității ultra-ortodoxe de a aduce cholent soldaților Israelului nu sunt singurele acțiuni de acest fel. Comunitatea evreiască din Israel se mobilizează în mod constant pentru a oferi suport și sprijin militarilor care își înfruntă pericolele zilnice pentru a apăra țara.

Prin astfel de gesturi, membrii comunității ultra-ortodoxe demonstrează solidaritate față de soldații Israelului și își arată recunoștința pentru sacrificiul acestora. Astfel de acțiuni nu fac doar ca soldații să se simtă mai susținuți, dar contribuie și la întărirea legăturilor dintre diferitele comunități din Israel.

Această operațiune de aducere a cholentului soldaților Israelului în zona de frontieră cu Fâșia Gaza este doar un exemplu într-o mare varietate de inițiative prin care comunitatea evreiască își arată sprijinul și recunoștința față de cei care își pun viața în pericol pentru apărarea țării.

Lasă un răspuns