O altă victimă a Hamas: galeria de artă a unui kibbutz
3 mins read

O altă victimă a Hamas: galeria de artă a unui kibbutz

O altă victimă a Hamas: galeria de artă a unui kibbutz

Galeria de artă a Kibbutz Be’eri, situată în sudul Israelului, a devenit o altă victimă a atacurilor teroriste ale Hamas. Vineri, 6 octombrie, Sofie Berzon MacKie, curatorul galeriei, se pregătea intens pentru o zi lungă la muncă în ziua următoare. Știa că sâmbătă era ultima zi a sărbătorii Sukkot, care durează o săptămână, și spera ca vizitatorii să se îndrepte în număr mare către expoziția curentă intitulată „Umbra unui pasăre trecătoare”, realizată de fotografa Osnat Ben Dov.

Atacuri teroriste ale Hamas

Cu toate acestea, bucuria și anticiparea au fost spulberate atunci când vestea despre un nou atac terorist al Hamas a ajuns la urechile curatoarei galeriei. Un rachetă lansată de gruparea teroristă a lovit în plin clădirea galeriei de artă, distrugând complet acest loc de valoare culturală și artistică.

Un loc de întâlnire cultural și artistic

Galeria de artă a Kibbutz Be’eri era un loc de întâlnire important pentru artiști și iubitori de artă din întreaga zonă. Aici erau expuse lucrări de artă contemporană și fotografii, oferind o platformă pentru expresia artistică și dialogul cultural. Expozițiile organizate atrăgeau adesea turiști și vizitatori din Israel și din străinătate.

Pierderi culturale și economice

Distrugerea galeriei de artă reprezintă nu doar o pierdere culturală, ci și economică pentru comunitatea locală. Galeria era o sursă importantă de venituri pentru Kibbutz Be’eri, atât prin taxele de intrare, cât și prin vânzarea lucrărilor de artă expuse. Acum, această sursă de venit a fost distrusă complet, lăsând comunitatea într-o situație dificilă.

Reconstrucția și rezistența

Cu toate acestea, locuitorii și artiștii comunității Kibbutz Be’eri nu se lasă descurajați. Ei au declarat că vor reconstrui galeria de artă și că nu vor permite terorismului să le distrugă spiritul și pasiunea pentru artă. În ciuda pierderii suferite, ei rămân hotărâți să continue să aducă arta și cultura în viața lor și în viața celor din jurul lor.

Apel la solidaritate

În fața acestui act de terorism barbar, comunitatea internațională este chemată să arate solidaritate și sprijin pentru Kibbutz Be’eri și galeria lor de artă. Reconstrucția va fi un proces lung și costisitor, iar comunitatea are nevoie de ajutor pentru a-și putea recupera locul cultural și artistic. Este important ca valorile culturale să fie protejate și susținute în fața terorismului, astfel încât arta să continue să aducă bucurie și inspirație în viețile oamenilor.

Lasă un răspuns