Harta interactivă prezintă amploarea atrocităților Hamas din 7 octombrie asupra comunităților de la granița israeliano-gazană.
2 mins read

Harta interactivă prezintă amploarea atrocităților Hamas din 7 octombrie asupra comunităților de la granița israeliano-gazană.

Harta interactivă prezintă amploarea atrocităților Hamas din 7 octombrie în comunitățile de la granița israeliano-gazană

O hartă interactivă a fost creată pentru a ilustra amploarea atrocităților comise de Hamas în comunitățile de la granița israeliano-gazană pe data de 7 octombrie. Această hartă online permite utilizatorilor să vizualizeze fiecare loc în care s-au petrecut masacrele și să citească un rezumat al evenimentelor. Punctele colorate, fiecare cu o culoare specifică, marchează locurile în care au fost ucise sau răpite persoanele de către Hamas pe data de 7 octombrie.

Harta a fost distribuită pe scară largă online, dar proveniența sa este necunoscută

Despre proveniența acestei hărți nu se cunosc prea multe informații. Ea a fost distribuită pe scară largă online și chiar de purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Eylon Levy. Într-o notă explicativă pe site-ul hărții, proiectul Geo-visualizare 7 octombrie a menționat că își propune să ofere o reprezentare cuprinzătoare a atrocităților comise de Hamas și că harta este un instrument educațional menit să crească conștientizarea asupra gravității acestor orori. Cu toate acestea, dezvoltatorii au atras atenția că datele lor pot conține inexactități sau omisiuni din cauza informațiilor incomplete disponibile la momentul realizării hărții.

Reacții pozitive din partea oficialilor israelieni și a armatei

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Eylon Levy, a declarat că harta este o resursă importantă pentru a înțelege amploarea masacrului comis de Hamas. El a subliniat că harta poate fi utilizată pentru a analiza chiar și familiile care au fost masacrate. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), Jonathan Conricus, a lăudat proiectul și a menționat că, deși nu provine de la armata israeliană sau de la alte surse oficiale, este o resursă valoroasă pentru jurnaliști.

Această hartă interactivă este un instrument util pentru a arăta amploarea atrocităților comise de Hamas în comunitățile de la granița israeliano-gazană pe data de 7 octombrie. Ea oferă utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza fiecare loc al masacrelor și de a afla mai multe detalii despre victime. Cu toate acestea, proveniența exactă a hărții rămâne necunoscută.

Lasă un răspuns