Netanyahu exclude o forță internațională în Gaza; CNN: Oficialii americani se așteaptă ca războiul să dureze ‘săptămâni’
5 mins read

Netanyahu exclude o forță internațională în Gaza; CNN: Oficialii americani se așteaptă ca războiul să dureze ‘săptămâni’

Netanyahu exclude o forță internațională în Gaza; CNN: Oficialii americani se așteaptă ca războiul să dureze ‘săptămâni’

Primele victime ale armatei israeliene în Gaza

Armata israeliană a anunțat că doi soldați au fost uciși în luptele din Fâșia Gaza. Serghentul (rez.) Yehonatan Malka, în vârstă de 23 de ani, din Be’er Sheva, soldat în Batalionul 82 al Brigăzii Blindate a 7-a, a fost ucis în luptele din Fâșia Gaza. De asemenea, locotenentul Yochai Gur Hershberg, în vârstă de 52 de ani, comandant al unității de locație MIA din Divizia 98, a fost ucis într-un accident rutier în sudul Israelului.

Secretarul de stat american îndeamnă Congresul să aloce fonduri suplimentare pentru Israel și Palestina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a îndemnat Congresul să aprobe proiectul de lege suplimentar al președintelui Joe Biden pentru a permite asistență atât Israelului, cât și palestinienilor. Blinken a declarat că este determinat să se asigure că Israelul poate face ceea ce este necesar pentru ca evenimentele tragice de pe 7 octombrie să nu se mai repete și că este nevoie de resurse pentru a sprijini acest efort. De asemenea, el a subliniat importanța acordării de ajutor celor care au nevoie, inclusiv bărbații, femeile și copiii nevinovați din Gaza.

Oficialii americani se așteaptă la o durată mai lungă a operațiunilor în Gaza

Potrivit unor oficiali din administrația Biden, se așteaptă ca stadiul actual al operațiunilor militare israeliene în Fâșia Gaza, concentrat în partea de sud a enclavei, să dureze câteva săptămâni, probabil până în anul nou. Ulterior, oficialii susțin că se așteaptă ca operațiunea să se mute către o strategie mai puțin intensă și mai focalizată, care vizează în mod restrâns militanții și liderii Hamas.

Reprezentantul Thomas Massie acuzat de antisemitism

Thomas Massie, un reprezentant republican, a fost condamnat pentru încă o remarcă cu conotații antisemite în timp ce Camera a votat o rezoluție de condamnare a antisemitismului în America. El a acuzat organizațiile pro-Israel că „scot bani de la contribuabilii americani” pentru ajutor de urgență. Declarația sa a stârnit furia administrației Biden și a coaliției republicane evreiești, precum și a marei majorități a comunității evreiești din SUA.

Familiile ostaticilor se întâlnesc cu premierul Netanyahu

Familiile ostaticilor eliberați din captivitatea Hamas s-au întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu și membrii cabinetului de război israelian. Unii dintre participanți au descris atmosfera din timpul și înainte de întâlnire ca fiind extrem de lipsită de respect, dezorganizată și tensionată, ceea ce i-a determinat pe unii membri ai familiilor să plece înainte ca miniștrii să ajungă chiar acolo. Unul dintre participanți a afirmat că ostaticii care rămân în captivitate au suferit violență fizică, inclusiv bătăi, umilințe, tunsul părului de pe corp și alte forme de război psihologic.

Expansiunea incursiunii terestre a IDF în Gaza

Forțele armate israeliene își extind incursiunea terestră în sudul Fâșiei Gaza și încercuiesc al doilea oraș ca mărime din enclavă, Khan Younis, unde se crede că se ascunde conducerea Hamas. Familii ale ostaticilor ținuți de Hamas au părăsit o întâlnire cu Netanyahu extrem de furioși după ce premierul a declarat că nu este „în prezent posibil” să asigure eliberarea tuturor ostaticilor. Emirul Qatarului a cerut Consiliului de Securitate al ONU să determine Israelul să revină la negocierile de încetare a focului.

Ultimele informații despre războiul israeliano-hamas

– Oficialii americani se așteaptă ca operațiunile militare israeliene din Fâșia Gaza să dureze mai multe săptămâni.
– Armata israeliană a lansat un asalt asupra orașului Khan Yunis din sudul Fâșiei Gaza.
– Cel puțin 45 de persoane au fost ucise într-un atac aerian israelian asupra caselor din Deir al-Balah, în centrul Fâșiei Gaza.
– Situația se deteriorează rapid în Gaza, iar Organizația Mondială a Sănătății afirmă că bombardamentele se intensifică.
– Israel ia în considerare inundarea tunelurilor subterane ale Hamas din Gaza.
– Emirul Qatarului solicită Consiliului de Securitate al ONU să determine Israelul să revină la negocieri.
– Hamas acuză Israelul de blocarea unui schimb complet de ostatici și prizonieri.
– Poliția israeliană autorizează activiști evrei de extremă dreapta să defileze prin Poarta Damascului și Cartierul Musulman către Muntele Templului/Complexul Al-Aqsa în Ierusalim.

Lasă un răspuns