Muniții furnizate de SUA Israelului: bombe, rachete ghidate laser, distrugătoare de buncăre
3 mins read

Muniții furnizate de SUA Israelului: bombe, rachete ghidate laser, distrugătoare de buncăre

Israel primește muniție esențială de la SUA în timpul războiului din Gaza

Israel a solicitat și obținut sprijin militar substanțial din partea Statelor Unite ale Americii în timpul recentului conflict armat din Gaza. Tens of thousands of 155mm artillery shells, thousands of bunker-buster munitions and 200 kamikaze drones sunt doar câteva dintre armele și munițiile pe care Israel le-a cerut SUA de la începutul războiului.

Muniție de artilerie și bombe

Într-un efort de a-și întări capacitățile militare, Israel a solicitat și primit SUA furnizarea a zeci de mii de proiectile de artilerie de calibrul 155 mm. Aceste muniții pot fi utilizate într-o varietate de scenarii de luptă, asigurându-le forțelor israeliene o capacitate puternică de lovire. De asemenea, Israelul a primit mii de bombe special concepute pentru distrugerea buncărelor inamice. Aceste bombe penetrante pot pătrunde în structurile subterane și pot neutraliza amenințările ascunse.

Rachete ghidate cu laser

Pentru a-și spori puterea de atac aerian, Israel a solicitat și primit rachete ghidate cu laser de la SUA. Aceste rachete avansate sunt echipate cu sisteme de ghidare de precizie, permițându-le să lovească ținte specifice cu o acuratețe extremă. Utilizarea rachetelor ghidate cu laser îmbunătățește capacitățile de lovire ale forțelor aeriene israeliene și le permite să atace cu precizie obiectivele strategice ale inamicului.

Distrugătoare de buncăre

Pentru a face față amenințărilor din buncărele inamice, Israelul a solicitat și primit de la SUA sute de drone kamikaze. Aceste drone sunt echipate cu explozibili și pot fi controlate de la distanță pentru a lovi țintele inamice din interiorul buncărelor. Utilizarea acestor drone kamikaze îmbunătățește eficiența operațiunilor militare ale Israelului în lupta împotriva teroriștilor ascunși în structurile subterane.

Un sprijin esențial în timpul conflictului armat

Furnizarea acestor muniții și arme esențiale de către SUA către Israel a jucat un rol crucial în timpul conflictului armat din Gaza. Aceste resurse militare suplimentare au contribuit la întărirea capacităților de apărare ale Israelului și la protejarea populației civile împotriva amenințărilor teroriste. Prin furnizarea acestui sprijin, SUA a demonstrat angajamentul lor față de securitatea Israelului și a consolidat relațiile strânse dintre cele două țări.

Concluzie

Solicitarea și furnizarea de muniții și arme esențiale din partea SUA în timpul războiului din Gaza au demonstrat importanța sprijinului extern în protejarea securității naționale a Israelului. Echiparea cu proiectile de artilerie, bombe speciale, rachete ghidate cu laser și drone kamikaze a întărit capacitățile militare ale Israelului și i-a oferit o putere de lovire superioară în lupta împotriva teroriștilor. Această asistență militară reprezintă un exemplu al solidarității și al cooperării strânse dintre SUA și Israel în domeniul securității.

Lasă un răspuns