Mii de oameni manifestează în Israel pentru eliberarea ostaticilor de către Hamas
2 mins read

Mii de oameni manifestează în Israel pentru eliberarea ostaticilor de către Hamas

Mii de oameni manifestează în Israel pentru eliberarea ostaticilor de către Hamas

Mii de israelieni s-au adunat în diverse locații din țară pentru a cere guvernului eliberarea imediată a ostaticilor israelieni răpiți de către Hamas pe 7 octombrie și ținuți în Fâșia Gaza. Adunarea principală are loc în fața Muzeului din Tel Aviv, o locație numită acum „Piața Ostaticilor” de către manifestanți. Aceștia vin marșează acolo de la sediul militar al țării din oraș. Printre vorbitori se numără fostul președinte israelian Reuven Rivlin, fostul ministru al educației Shay Piron, cântăreții Shlomo Artzi și Ninet Tayeb și reprezentanți ai familiilor ostaticilor. Manifestanții au marcat ziua de naștere a lui Sasha Tropanov, un locuitor din Tel Aviv care a fost răpit în Gaza împreună cu bunica sa, mama și prietena sa.

În orașul de coastă Caesarea, unde se află reședința privată a prim-ministrului Benjamin Netanyahu, manifestanții cer demisia acestuia. O femeie privește fotografii ale ostaticilor israelieni la manifestația din Tel Aviv care cere eliberarea lor, sâmbătă.Credit: Ahmad Gharabli/AFP

„Fiecare minut care trece crește furia împotriva acuzatului [Netanyahu, care este în proces pentru corupție], care după 34 de zile continuă să nu elibereze ostaticii, să asigure securitatea cetățenilor Israelului, să restabilească comunitățile din apropierea Gaza, să permită rezidenților din nord să se întoarcă în casele lor și să sprijine soldații și comandanții IDF care luptă împotriva Hamas”, au declarat organizatorii în invitația la adunare. În același timp, în Piața Paris din Ierusalim a avut loc o manifestație tăcută în sprijinul ostaticilor. Mai târziu, în aceeași seară, Caesarea va organiza un memorial oficial pentru sutele de israelieni care au fost uciși la Festivalul de Muzică Nova de pe Kibbutz Re’im pe 7 octombrie. În orașul nordic Haifa, manifestanții au cerut un nou guvern și au spus că refuză să aștepte sfârșitul războiului. Aceștia s-au deplasat apoi cu un convoi către manifestația din Caesarea. Alte manifestații au avut loc și în Be’er Sheva și Eilat.

Pentru mai multe informații, urmăriți-ne!

Lasă un răspuns