Armata israeliană se luptă cu Hamas în Gaza City, neagă atacul asupra Spitalului Al-Shifa
3 mins read

Armata israeliană se luptă cu Hamas în Gaza City, neagă atacul asupra Spitalului Al-Shifa

Armata israeliană se luptă cu Hamas în Gaza City, neagă atacul asupra Spitalului Al-Shifa

Armata israeliană continuă să se confrunte cu gruparea militantă Hamas în Gaza City, în timp ce neagă implicarea în atacul asupra Spitalului Al-Shifa. Conflictul dintre cele două părți a intrat în cea de-a 36-a zi, cu un bilanț devastator de victime.

Israelul și-a exprimat dezacordul față de acuzațiile de atac asupra Spitalului Al-Shifa

Armata israeliană a emis o declarație vineri în care a respins acuzațiile că ar fi atacat Spitalul Al-Shifa. Potrivit declarației, atacul a fost rezultatul unui eșec al lansării unei rachete din Fâșia Gaza. Forțele israeliene au susținut că racheta a lovit spitalul din cauza faptului că operațiunile lor militare se desfășurau în apropiere.

Președintele Iranului participă la Summitul Organizației de Cooperare Economică

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, participă la Summitul Organizației de Cooperare Economică (ECO) din Uzbekistan. Acest eveniment are loc la o lună după ce Hamas a lansat un atac nemilos în care au fost ucise cel puțin 1.300 de persoane și rănite peste 3.300.

Bilanțul tragic al conflictului dintre Israel și Hamas în Gaza

În timp ce discuțiile despre genocid, masacru sau curățire etnică în Gaza continuă, bilanțul tragic al acestui conflict este copleșitor. Locuitorii din Gaza sunt indiferenți la cuvintele folosite de lumea liberă sau de Israel pentru a descrie moartea lor. Peste 10.000 de oameni au fost uciși în acest război, majoritatea fiind civili neimplicați în confruntările armate. Aproximativ o mie de familii au fost complet distruse, iar un număr înspăimântător de peste 4.000 de copii au murit.

Reacțiile comunității internaționale față de conflictul israeliano-palestinian

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a cerut Israelului să înceteze bombardamentele asupra Gaza și a subliniat că un armistițiu ar fi benefic pentru Israel. În același timp, Macron a condamnat acțiunile teroriste ale Hamas-ISIS.

În Londra, sute de mii de protestatari pro-palestinieni sunt așteptați să participe la o marș în sprijinul Palestinei, în ciuda îngrijorărilor că acest eveniment ar putea declanșa violențe în ziua comemorării veteranilor de război.

În contextul acestui conflict, Armata Israeliană a raportat că a arestat 14 membri Hamas în Cisiordania și că cinci soldați israelieni au fost răniți în atacuri cu rachete.

Atacul asupra Spitalului Al-Shifa și reacția OMS

Autoritățile din Gaza au acuzat armata israeliană că a bombardat unul dintre clădirile Spitalului Al-Shifa. Organizația Mondială a Sănătății a menționat că spitalul a fost supus bombardamentelor și că alte 20 de spitale din Gaza sunt complet nefuncționale. În acest context, organizația Physicians for Human Rights a cerut Israelului să respecte dreptul internațional și să evite atacarea spitalelor, chiar dacă Hamas le folosește ca baze teroriste.

În concluzie, conflictul dintre Israel și Hamas continuă să aducă suferință și distrugere în Gaza, cu un bilanț tragic de victime civile. Comunitatea internațională încearcă să medieze un armistițiu și să ofere ajutor umanitar, în timp ce liderii israelieni susțin că vor avea control deplin asupra Gaza după eliminarea Hamas-ISIS.

Lasă un răspuns