Mamă israeliană dispusă să devină ostatică Hamas pentru a se reuni cu fiicele
4 mins read

Mamă israeliană dispusă să devină ostatică Hamas pentru a se reuni cu fiicele

Mamă israeliană dispusă să devină ostatică Hamas pentru a se reuni cu fiicele

O mamă disperată din Israel, ale cărei fiice sunt ținute ostatece de către gruparea Hamas, a apelat la președintele american Joe Biden și la prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu să-și aducă fiicele acasă. În caz contrar, ea este dispusă să fie trimisă în Gaza pentru a fi alături de ele.

Cererea disperată a unei mame

Maayan Zin, mama a două fetițe în vârstă de 15 și 8 ani, a făcut un apel emoționant pe platforma socială X (fostul Twitter), în care a spus: „Fetelor mele, Dafna și Ella, sunt ținute captiv în Gaza de către Hamas. Două fete singure, după ce au asistat la uciderea brutală a tatălui lor. Au trecut 30 de zile de când au fost răpite, de când mi-au fost luate”. Ea a cerut președintelui SUA Joe Biden și prim-ministrului Israelului Benjamin Netanyahu să îi aducă înapoi fetele și, în caz contrar, să o trimită în Gaza pentru a fi alături de ele. Maayan Zin a afirmat că este imposibil pentru ea să-și revină după ce fiicele ei au fost răpite și a spus: „Puneți-mă în Gaza. Voi fi ostatica 243. Dacă aș putea să le țin în brațe și să le spun că totul va fi bine. Să le îmbrățișez și să le spun că mama este aici – indiferent de orice, mama este aici”.

Răpirea și apelul disperat al mamei

Pe 7 octombrie, cele două fete ale lui Maayan Zin au fost răpite de teroriștii Hamas, care au atacat sudul Israelului și au creat haos în orașele de-a lungul frontierei cu Gaza. Într-un interviu acordat postului de televiziune CNN, Maayan Zin a povestit cum a aflat despre răpirea fiicelor sale: „Sora mea mi-a trimis o fotografie cu fiica mea cea mare, Dafna, șezând pe o saltea în Gaza”. La început, a crezut că era o fotografie falsă, dar apoi a realizat că este adevărat. „Ele erau tot ce-mi doream în viață. A fi mamă este întreaga mea existență. Nu am vrut să fiu bogată, nu am vrut să mă căsătoresc, nu am vrut nimic altceva. Doar să fiu mamă”, a spus ea.

O situație grea pentru familiile ostaticilor

Ultimele luni au fost extrem de grele pentru familiile ostaticilor. În weekend, familia unei fetițe de 8 ani, pe care se credea că a murit în urma atacului, a primit vestea că aceasta este de fapt în viață și este ținută ostatică în Gaza. Potrivit Ynet News, familia fetiței Emily Hand, o cetățeană cu dublă cetățenie irlandeză-israeliană, a fost informată în weekend că identificarea a fost greșită și că fetița se află în Gaza.

Apel la intervenție umanitară

Organizația care reprezintă familiile ostaticilor a informat Comitetul Internațional al Crucii Roșii luna trecută că printre sutele de ostatici se află și zeci de copii, unii având doar 9 luni, care au nevoie urgentă de tratament și de medicamente salvatoare de viață. Ei solicită o intervenție umanitară imediată. De asemenea, sute de specialiști juridici din Israel și din întreaga lume au acuzat Hamasul de genocid și au declarat că răpirea în masă a civililor constituie un crime de război.

Refuzul premierului Netanyahu

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a respins posibilitatea încheierii operațiunilor Israelului în Gaza atâta timp cât cetățenii săi rămân în mâinile Hamasului. El a declarat pentru ABC News că „nu va exista o încetare a focului în Gaza fără eliberarea ostaticilor noștri”.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Lasă un răspuns